Vladimir Putin: Occidentul l-a instalat președinte pe Zelenski, care este evreu, pentru a masca glorificarea nazismului VIDEO

Miercuri, 06 Septembrie 2023, ora 12:02
5448 citiri
Vladimir Putin: Occidentul l-a instalat președinte pe Zelenski, care este evreu, pentru a masca glorificarea nazismului VIDEO
Putin susține că se va întâlni cu Zelenski după stabilirea acordului de pace FOTO Hepta

Vladimir Putin a declarat marți într-un interviu că puterile occidentale l-au instalat ca președinte al Ucrainei pe Volodimir Zelenski, care este de origine evreiască, pentru a masca glorificarea nazismului. Acesta a calificat drept "dezgustător" faptul că liderul de la Kiev acoperă proslăvirea nazismului în această țară, potrivit unei înregistrări difuzate de agenţia oficială de presă TASS.

Liderul de la Kremlin a răspuns la o întrebare a reporterului rus Pavel Zaubin de la Rossia-1, iar comentariile sale au fost difuzate la televiziunea de stat rusă. Vladimir Putin a calificat drept dezgustător faptul că liderul ucrainean Vladimir Zelenski, care este de origine evreiască, acoperă glorificarea nazismului în această ţară.

"Sponsorii occidentali au pus în fruntea Ucrainei moderne un om - un etnic evreu, cu rădăcini evreieşti, cu strămoşi evrei. Şi în acest fel, după părerea mea, ei acoperă într-un fel o astfel de esenţă antiumană, care este pusă la temelia, la baza statului ucrainean modern", a declarat Putin.

"Acest lucru face ca întreaga situaţie să fie extrem de dezgustătoare, în sensul că un etnic evreu acoperă glorificarea nazismului şi îi acoperă pe cei care au condus Holocaustul în Ucraina la vremea lor, anume exterminarea a 1,5 milioane de oameni. Și acest lucru este cel mai bine înțeles de cetățenii obișnuiți ai Israelului. Uite ce spun ei pe internet”, a adăugat Putin care nu a explicat exact ceea ce spun israelienii online”.

Replica Kievului

Cuvintele lui Putin despre originea evreiască a lui Zelenski au fost comentate de reprezentantul Ministerului de Externe ucrainean Oleg Nikolenko. „Fixarea cronică a lui Putin asupra originii etnice a președintelui ucrainean este o altă manifestare a antisemitismului adânc înrădăcinat al elitelor ruse. Facem apel la comunitatea internațională să condamne cu fermitate declarațiile antisemite ale președintelui rus. În lumea modernă, nu ar trebui să existe loc pentru ura etnică”, a spus Nikolenko.

În iunie, Vladimir Putin a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski „nu este un evreu, ci o rușine pentru poporul evreu”. Așa i-a răspuns președintele rus politologului american Dmitri Simes, care a spus că Occidentul nu înțelege acuzațiile de nazism la adresa Ucrainei, întrucât Zelenski este evreu de origine, scrie meduza.io.

Rabinul-șef al Ucrainei Moshe Reuven Azman, ca răspuns la cuvintele lui Putin, a spus că el și întreaga comunitate evreiască din Ucraina sunt mândri de Zelenski și îl susțin. Fostul viceprim-ministru al Israelului, membru al consiliului de supraveghere al complexului memorial Babyn Yar, Natan Sharanski, a vorbit în sprijinul președintelui ucrainean.

În ultimii ani, autoritățile ruse au făcut în mod constant declarații antisemite. În mai 2022, Ministerul de Externe rus a acuzat guvernul israelian că sprijină „regimul neo-nazist de la Kiev”, iar în ianuarie 2023, șeful departamentului, Serghei Lavrov, a comparat politica SUA față de Rusia cu acțiunile lui Hitler din timpul Holocaustului.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #Occident, #Volodimir Zelenski, #evreu nazism , #Razboi Ucraina