Victor Ponta in fusta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 23 August 2014, ora 16:58
11517 citiri
Victor Ponta in fusta (Opinii)

Este fara dubii ca lupta pentru Cotroceni se da intre "mostenitoarea lui Traian Basescu" si "mostenitorul lui Adrian Nastase", scrie Elena Udrea pe contul sau de Facebook, la numai o zi dupa iesirea din inchisoare a fostului premier.

Pare ca l-a asteptat si ii foloseste aceasta eliberare pentru a intra intr-o logica de campanie convenabila. Ei si lui Victor Ponta. O logica fundamental gresita si chiar ingrijoratoare, cred. In treacat fie spus, observ ca este teza pe care o acrediteaza si Romania TV. Udrea si Ghita, gand la gand cu bucurie. Dar stiti cum e, spiritele inalte se intalnesc intotdeauna.

Daca acceptam ca adevarata constatarea, ar trebui sa ne ia jalea. Adica dupa doua mandate ale presedintelui Basescu, Romania n-a facut niciun pas inainte din punct de vedere politic. Ba dimpotriva, au ajuns sa candideze epigonii celor doi fosti mari rivali. 10 ani nu numai pierduti, ci de involutie.

Dar mi se pare chiar mai rau pentru ca nu vad in dna Udrea o mostenitoare a lui Traian Basescu. Stiu ca ar vrea sa fie considerata asa. Se inroseste de placere cand i se spune ca e un Traian Basescu in fusta. Ar fi bine sa fie. Pentru ca Traian Basescu pe langa ambitie, vointa si charisma a avut, cel putin o vreme, viziune si proiecte foarte consistente. Cate au ramas in picioare e o cu totul alta discutie.

Eu asa ceva la dna Udrea n-am vazut niciodata. Oricat m-as stradui, nu-mi amintesc de vreun proiect politic solid national al domniei sale, de vreo scanteie de viziune care sa priveasca ceva mai amplu decat o telegondola sau vreun strand.

Traian Basescu are si o cariera remarcabila in spate. A fost un profesionist de mare calibru pe nava inainte de a deveni politician. Despre marile performante profesionale ale dnei Udrea nu am auzit. Nu a fost niciodata un nume in profesia pe care si-o declara de baza, adica de avocat.

Mai mult decat atat, nu poti sa fii o mostenitoare autentica a lui Traian Basescu atunci cand ai legaturi atat de adanci cu sistemul pe care Traian Basescu l-a numit ticalosit si cu care, cel putin o vreme, a incercat sa lupte.

Nu si-a inceput dna Udrea cariera politica in zona PSD, pe langa Cozmin Gusa, tocmai in epoca Nastase? Sunt social democrati care sustin ca ar fi fost membra PSD, desi domnia sa neaga.

Nu a fost Elena Udrea sotia lui Dorin Cocos, partener cu Bittner si Petrache, cei pe care Traian Basescu ii includea in "mafia personala a lui Adrian Nastase"?

N-o fi straniu faptul ca CJ Teleorman, condus de Liviu Dragnea la vremea respectiva, a fost un beneficiar foarte important al fondurilor rulate de Ministerul Dezvoltarii condus pe atunci de dna Udrea? 100 de milioane de euro, suma pe care a invocat-o chiar dna Udrea, nu sunt chiar un mizilic pentru un singur judet.

Trebuie sa uitam ca Victor Ponta a fost avocatul firmelor lui Dorin Cocos, sotul, la un moment dat? Ciudat, un penalist avocat pe probleme de drept comercial. De ce l-o fi ales tocmai pe el mai ales ca, ne spune acum dna Udrea, ar fi fost un avocat slab?

Este vorba despre acelasi domn Cocos, acelasi pe atunci sot al dnei Udrea, caruia Victor Ponta ii spunea, conform unor interceptari efectuate in 2008 si publicate acum: "Da, domnu director! (...) ordonati!".

N-a adunat dna Udrea in PMP tot felul de figuri nefrecventabile, precum Marin Anton, declarat incompatibil de ANI, sau Florin Popescu "Puisor", acum urmarit penal pentru coruptie? Cand stai cu Marin Anton de-a dreapta, cum poti pretinde ca vei apara cu orice pret justitia, iar integritatea ti-e temelie? Unde-i mostenirea?

Ca sa nu mai vorbim despre dosarul gala Bute, inca nefinalizat, dar in care e certitudine faptul ca UE a refuzat sa deconteze factura evenimentului de 2 milioane de euro dupa ce Departamentul pentru Lupta Antifrauda al fondurilor europene (DLAF) a descoperit ca "bugetul contractului nu a fost stabilit in functie de interesele MDRT de promovare a brandului turistic, ci s-a urmarit satisfacerea intereselor financiare ale S.C. EUROPLUS COMPUTERS S.R.L., reprezentata de Obreja Rudel".

Imi amintesc prietenia stransa a dnei Udrea cu Gabriel Oprea si Marian Vanghelie. Imi amintesc ca dna Udrea l-a numit pe omul lui Dan Voiculescu, Popescu Piedone, sef al campaniei PDL - UNPR pe Bucuresti.

Eu nu vad in Elena Udrea un Traian Basescu cu fusta, cel putin nu acel Traian Basescu care a dus niste batalii grele impotriva sistemului ticalosit, indiferent cate concesii a ajuns sa-i faca, poate si sub influenta Elenei Udrea.

Eu vad in Elena Udrea un Victor Ponta cu fusta, adica un politruc smecher, fara cine stie ce substanta intelectuala, fara cine stie ce pregatire, fara cine stie ce standarde morale, fara proiecte si viziune, dar tare in tupeu si cu nemasurata ambitie. Amandoi au urcat conjunctural, saltati de lideri puternici si inexplicabilele lor slabiciuni.

Amandoi sunt epigonii lui Adrian Nastase si, este convingerea mea, joaca pe o mana un scenariu bine pus la punct pentru victoria dlui Ponta.

Privind aceasta confruntare intre cei doi Ponta, in pantaloni si fusta, binecuvantata de Traian Basescu, cred ca de fapt si actualul presedinte a fost invins de sistem dupa ce a cazut in capcana blonda intinsa de acesta.

#Elena Udrea Traian Basescu Victor Ponta, #Udrea candidat prezidentiale, #Udrea Victor Ponta fusta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014