Acuzatii restranse pentru Elena Udrea in dosarul Hidroelectrica

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 16:47
3014 citiri
Acuzatii restranse pentru Elena Udrea in dosarul Hidroelectrica
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea s-a prezentat vineri la DNA, aceasta afirmand, la iesirea din sediul Parchetului, ca au fost restranse acuzatiile in dosarul privind mita de cinci milioane de dolari.

"Astazi a fost un act de procedura normal, in opinia domnului procuror, de restrangere a acuzatiilor care erau formulate. Dar acest dosar este dosarul in care doamna procuror Iorga a spus public ca s-au facut presiuni asupra dansei de catre doamna Kovesi sa ma retina chiar daca nu avea aviz de arestare din partea Parlamentului", a declarat Udrea.

Pe de alta parte, avocatul acesteia a explicat ca este vorba despre dosarul cu "pretinsa spaga" de cinci milioane de dolari.

"Este vorba de un dosar mai vechi (...), cel cu pretinsa spaga de 5 milioane, dosar in care astazi am luat la cunostinta ca au fost restranse acuzatiile care au fost formulate in dosar, pe de o parte. Pe de alta parte, in dosar nu mai exista niciun fel de masura preventiva. (...)

Ce urmeaza sa lamurim in acest dosar sunt aspecte si fapte ce nu tin de latura penala, sunt fapte ce pot fi analizate in virtutea legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale. In perioada respectiva, legea prevedea pentru eventuale incalcari ale legii doar sanctiuni contraventionale. Mie mi se pare ca dosarul o sa aiba o evolutie catre aceasta finalitate", a spus aparatorul fostului ministru.

Potrivit acestuia, banii respectivi au ajuns la partid, nu la clienta sa.

"Niciodata nu a fost vorba de asa ceva, nici in dosar nu se pune problema in felul acesta. Banii respectivi au fost pentru partid, pentru finantarea campaniei electorale locale din anul 2012, iar important mai este de stiut ca doamna Elena Udrea nici macar nu a fost candidat in acea campanie", a adaugat avocatul.

Amintim ca, in 20 octombrie 2015, procurorii DNA au cerut Parlamentului sa incuviinteze retinerea si arestarea Elenei Udrea, deputat PMP la acea vreme, fiind acuzata de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Anchetatorii o acuzau pe Elena Udrea, printre altele, ca ar fi cerut mita cinci milioane de dolari de la un om de afaceri, pe vremea cand era ministru al Turismului, pentru a interveni in derularea unui contract incheiat intre SC Hidroelectrica SA si o societate comerciala, potrivit unui comunicat al DNA.

In 28 octombrie, deputatii au decis, cu majoritate de voturi, ca Elena Udrea poate fi urmarita penal si retinuta, insa nu si arestata.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Elena Udrea Hidroelectrica, #Elena Udrea acuzatii Hidroelectrica , #DNA