Udrea nu mai vrea bai termale in Bucuresti, vrea parcuri de sanatate la Snagov

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 18:24
2742 citiri
Udrea nu mai vrea bai termale in Bucuresti, vrea parcuri de sanatate la Snagov

Desi anuntase, in urma cu aproape o luna, ca vrea sa amplaseze parcuri de sanatate in Bucuresti in cadrul "Strategiei de turism balnear", Elena Udrea s-a razgandit: intre timp, parcurile planuite pentru Bucuresti au fost mutate in apropierea Capitalei, la Institutul "Ana Aslan" si la Snagov.

Udrea a declarat, vineri, ca poarta discutii cu Ministerul Sanatatii pentru realizarea unui proiect pentru dezvoltarea unui parc de sanatate pe baza Institutului Ana Aslan si un altul la Snagov.

"Imediat ce va fi definitivat proiectul, il vom promova prin hotarare de guvern si vom demara investitiile. In ceea ce priveste proiectul Bucurestiul balnear, Capitala nu detine resurse pentru un astfel de turism, desi ne-am dori sa fie macar la nivelul Budapestei", a spus ministrul Turismului, Elena Udrea.

Aceasta a precizat ca autoritatile publice locale din Snagov intocmesc, impreuna cu partenerii, un proiect pentru realizarea unui parc de sanatate: "In zona de Nord a Bucurestiului pana la Ciolpani si Tancabesti exista izvoare termale cu temperaturi de pana la 80 de grade Celsius.

Cand am lansat aceasta idee, am suscitat multe comentarii, insa acum administratia publica Snagov desfasoara un proiect in parteneriat cu Ministerul Turismului si investitorii, pentru realizarea unui parc de sanatate".

Conform ministrului de resort, nu numai la Snagov ar urma sa apara astfel de centre, ci si la Ciolpani si Tancabesti, insa exista o solicitare similara si de la primarul din Costinesti, stiut fiind ca sudul litoralului romanesc detine o resursa de apa termala.

"Pentru Tancabesti si Ciolpani nu avem un proiect concret, ci doar cateva promisiuni din partea unor fonduri si companii straine. Noi speram sa-i atragem, spunandu-le ca este locul potrivit si ca vor avea o afacere de succes. Speram ca perioada de criza nu-i va alunga", a mai afirmat Udrea.

Elena Udrea a adaguat ca la MT exista proiecte cu finantare de la bugetul ministerului - Borsec, Tusnad, Praid, Ocna Sibiului, in Covasna, Baile Govora, Calimanesti - proiecte existente inca din 2006 si pentru care ministerul cauta finantare din partea bancilor si a investitorilor privati.

"Vom face si anul acesta investitii, fie de la buget fie, prin Ministerul Dezvoltarii, din fonduri europene, dar pentru acest lucru trebuie sa primim toate proiectele pentru a face o prioritizare. Vom continua cu investitiile si in 2010", a mai spus Udrea.

Ministrul Turismului a mai spus ca, in timp ce Romania cauta sa-si stabileasca strategia pentru turismul balnear si sa-si dezvolte infrastructura pe acest segment, vecinii bulgari si unguri au facut parcuri balneare, iar tara noastra a fost scoasa de pe harta turismului balnear.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...