USL protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 15:01
1975 citiri
USL protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala protesteaza fata de mentinerea Rodicai Culcer la TVR prin cumulul pensiei cu salariul si apreciaza ca acest "abuz este o sfidare la adresa zecilor de mii de pensionari care au fost nevoiti sa isi reduca veniturile din cauza masurii de interzicere a cumulului pensie-salariu".

"In acest moment, jurnalista incaseaza din bani publici si pensie si un salariu deloc mic de la TVR. Aceasta continua sa ocupe un post de conducere la TVR, desi nici macar nu a sustinut un concurs.

USL considera ca, in contextul discursului despre austeritate, Rodica Culcer beneficiaza de un tratament preferential aplicat unui servant al actualei Puteri. Acest privilegiu oferit doamnei Rodica Culcer, prin incalcarea legii, vine pe fondul problemelor financiare cu care se confrunta SRTV, nevoita sa-si reduca cheltuielile", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Social liberalii acuza PDL ca "o transforma pe Rodica Culcer intr-un super-cetatean, situat deasupra legii".

"Aceasta este tinuta in brate de PDL pentru a asigura echidistanta informatiilor care preaslavesc actuala putere si corecta informare a populatiei in legatura cu taierea salariilor, inghetarea pensiilor, cresterea preturilor si alte realizari ale Guvernului Basescu-Boc.

USL solicita Directorului general al Televiziunii Publice, Alexandru Lazescu, precum si PDL, care patroneaza TVR, sa reintre in legalitate si sa manifeste respect pentru romani. Daca Rodica Culcer nu poate face fata cresterii preturilor si nu isi poate asigura un trai decent din pensie, atunci poate profesa in mediul privat", se mai arata in comunicat.

Rodica Culcer a cerut reangajarea la TVR prin cumul cu pensia

Rodica Culcer a depus saptamana trecuta o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR.

Astfel, de vineri, 1 iulie, ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post. Rodica Culcer, in varsta de 59 de ani, conduce Stirile TVR din 2005.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții aprinse în coaliție privind susținerea lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Ce spune medicul despre posibila sa retragere din cursă
Discuții aprinse în coaliție privind susținerea lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Ce spune medicul despre posibila sa retragere din cursă
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, exclude ideea retragerii sale din cursă. Precizarea vine după ce conducerea PSD ar fi discutat luni, 15 aprilie, o astfel...
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
Primarul Alexa Chifa din comuna Poienile de sub Munte, ales din partea USR, s-a alăturat PNL Maramureş. ”Echipa PNL Maramureş devine pe zi ce trece mai puternică. Tineri, seniori,...
#USL protest Rodica Culcer, #abuz mentinere post TVR , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii
Poza MARIAMM
MARIAMM
rank 2
SI noi protestam, pentru mentinerea lui Ilici&comp. in parlament!