Vacanța de Paște, prima după restricțiile majore. Locuri epuizate în Iordania. În România, litoralul e mai ieftin decât muntele

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 03:44
4287 citiri
Vacanța de Paște, prima după restricțiile majore. Locuri epuizate în Iordania. În România, litoralul e mai ieftin decât muntele
Vacanța de Paște. Mai ieftin pe litoral, decât la munte FOTO: Unsplash.com

Ridicarea restricțiilor de călătorie a făcut să crească cererea pentru vacanțele de Paște și 1 Mai. Astfel, agențiile s-au văzut nevoite să suplimenteze ofertele pentru Turcia și Bulgaria.

De exemplu, pentru zilele de la finalul lunii aprilie și începutul lui mai, românii caută vacanțe pentru cel puțin 3-4 zile în Bulgaria, Turcia, Grecia, Dubai, dar și în Egipt.

În acest an, mulți români preferă să meargă și în Iordania. Tocmai de aceea, locurile au fost epuizate. Românii pot să petreacă 7 zile și 7 nopți acolo. 7 zile pline de experiențe. Pot ajunge la Marea Roșie, la locul botezului lui Iisus. Pot să treacă pe la cascadele termale, pe la ruinele romane. Iordania este complexă și poate însemna mult pentru turiștii care ajung acolo. Pentru 7 zile scoți din buzunar în jur de 1.000 de euro.

Anul acesta și vacanțele în România sunt căutate, iar românii sunt dispuși să aloce un buget de 350 euro/persoană.

Litoralul, mai ieftin decât muntele

O vacanță la Predeal, unde e inclus transportul, cazarea la un hotel de 3 stele, dar și o cină festivă de Paște, costă 838 de lei/persoană, pentru 3 nopți.

O vacanță la Mamaia, de exemplu, costă mai puțin decât la munte. Cazarea la un hotel de 3 stele timp de 3 nopți, cu tot cu masa de Paște, costă 575 de lei/persoană.

Și la Cazanele Dunării se organizează un circuit de Paște. Prețurile pleacă de la 974 de lei/persoană pentru cinci zile, din 22 aprilie.

Paștele în Maramureș, tot mai căutat

Sărbătorile Pascale petrecute în Maramureș rămân și ele căutate, anul acesta. Pentru 3 nopți, un român cheltuie 838 de lei. În preț este inclus transportul și o cină festivă de Paște.

Strict pentru vacanța de 1 Mai, românii caută sejururile la mare. Unii preferă litoralul românesc, iar alții Antalya și Hurghada. O vacanță la un hotel de 3 stele din Mamaia costă 595 de lei/ persoană, pentru 3 nopți de cazare. O vacanță în Antalya costă 395 de euro/ persoană, la un hotel de 4 stele cu servicii all inclusive.

Condițiile pentru călătorii sunt clare. Unele țări acceptă certificatul verde care atestă vaccinarea, iar altele certificatul care arată trecerea prin boală. Sunt și locuri unde românii pot să meargă cu rezultatul negativ al unui test PCR.

Familia care vrea să se întoarcă în România după 17 ani de muncă în Spania. Ce salarii speră să primească în țară
Familia care vrea să se întoarcă în România după 17 ani de muncă în Spania. Ce salarii speră să primească în țară
Mulți dintre românii care au plecat să lucreze în străinătate speră să revină în țară într-o zi. Unii au planuri concrete și se gândesc să se întoarcă după ce au strâns bani...
Românii care ar fi scutiți de impozit pentru mașină. Propunerea legislativă a trecut de Senat
Românii care ar fi scutiți de impozit pentru mașină. Propunerea legislativă a trecut de Senat
Senatul a adoptat, luni, 4 martie, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege iniţiat de mai mulţi aleşi ai PSD, PNL şi UDMR, pentru modificarea art. 469 din Legea 227/2015 privind...
#Vacanta de Paste, #romani, #litoral, #munte , #oferte turism
Comentarii