Se inchide o mare platforma turistica de rezervari online. Oferea servicii si in Romania

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 12:47
23460 citiri
Se inchide o mare platforma turistica de rezervari online. Oferea servicii si in Romania

Platforma online de rezervari turistice Amoma a anuntat ca isi opreste activitatea. Intr-un anunt publicat pe site-ul Amoma, clientii sunt instiintati ca, "cel mai probabil, rezervarea dvs. va fi anulata de catre furnizorii nostri".

Platforma oferea servicii de inchirieri camere de hotel si in Romania.

"Dragi clienti,

De la infiintare, Amoma s-a straduit intotdeauna sa gaseasca cea mai buna oferta raportata la bani pentru clientii sai.

Entitatile care pretind ca actioneaza drept 'comparatori de preturi' sunt, de fapt, agentii media care redirectioneaza consumatorii catre entitati precum a noastra, contra unui cost pe click.

Aceste agentii media sunt uneori detinute de companii care opereaza in acelasi segment ca noi, ceea ce are un impact negativ asupra liberei concurente. In prezent, acestea se afla intr-o pozitie dominanta pe piata si credem ca acest lucru este in detrimentul consumatorilor finali.

(...) Aceste entitati impun in mod unilateral conditii financiare nesustenabile pentru noi, deoarece noi lucram in beneficiul clientilor nostri, si nu in beneficiul acestor agentii media", se arata in mesaj.

In aceste conditii, sustine Amoma, doar un numar restrans de agentii poate "supravietui".

"Rezultatul este o concentrare a pietei in care poate supravietui doar un cerc foarte mic de agentii online de turism. Probabil stiti, de asemenea, ca autoritatile publice deschid in prezent proceduri de ancheta impotriva acestor entitati, in special in Australia, Spania - si, cel mai recent, dupa cum se raporteaza in presa, in Statele Unite.

Insa aceste practici comerciale care ne sunt impuse unilateral fac imposibila continuarea activitatilor noastre. Prin urmare, regretam ca trebuie sa va informam ca ne vom inceta activitatea imediat", se mai arata in anuntul Amoma.

In final, platforma online precizeaza ca cei care au apucat sa isi faca deja rezervari prin intermediul Amoma trebuie sa contacteze hotelurile la care si-au facut rezervare.

Foto: Amoma

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com