The New York Times: Ciorba de burta din Transilvania, mancarea perfecta pentru refacerea dupa schi

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 19:16
8455 citiri
The New York Times: Ciorba de burta din Transilvania, mancarea perfecta pentru refacerea dupa schi

Ciorba de burta este alimentul perfect pentru refacerea fortelor dupa schi, considera jurnalistul de calatorii Seth Kugel, de la publicatia americana The New York Times.

"Am ajuns in Transilvania iarna (...), sperand sa gasesc preturi mici, castele acoperite cu zapada si poate o zi de schi. Si mancare pe sufletul meu: Daca exista un fel de mancare facut pentru refacerea fortelor dupa schi, este ciorba de burta romaneasca, care este bogata si ieftina", scrie Kugel, intr-un articol The New York Times.

Acesta povesteste cum, intr-un local din centrul Sighisoarei, a mancat ciorba de burta, mititei, cascaval pane si papanasi.

In articolul sau, despre Transilvania la preturi accesibile si "aproape" fara Dracula, jurnalistul aminteste despre vampirii din romanul lui Bram Stoker, dar si despre Sighisoara, unde a remarcat, printre altele, si o covrigarie.

Totodata, in periplul sau, jurnalistul ajunge si in Brasov, cu Biserica Neagra, la castelele Bran si Peles, dar si in sate din Carpati precum Biertan sau Copsa Mare.

"Castelul Bran este probabil cea mai mare atractie turistica a Transilvaniei, multumita legaturilor sale complet dubioase atat cu Dracula istoric, cat si cu cel fictiv", mai spune Kugel, care numeste Pelesul "un Versailles" pentru secolul XIX.

#ciorba de burta schi, #ciorba de burta Transilvania, #ciorba de burta The New York , #obiective turistice