PDL sustine varianta de sistem electoral potrivit careia cel mai bun sa castige

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 07:51
1278 citiri
PDL sustine varianta de sistem electoral potrivit careia cel mai bun sa castige

Conducerea PDL a fost mandatata in cadrul sedintei informale de duminica a Colegiului Director sa continue discutiile in cadrul coalitiei pe marginea sistemului de vot propus de Partidul Democrat Liberal, adica varianta potrivit careia cel mai bun sa castige, a declarat, duminica seara, deputatul Vasile Gherasim.

Participant la reuniune, deputatul PDL a precizat ca, in cadrul intrunirii de la Vila Lac 1 care a durat mai bine de trei ore, s-au mai analizat prioritatile legislative, stadiul dezbaterilor privind proiectul de revizuire a Constitutiei si chestiuni interne de partid.

"Conducerea partidului a fost mandatata sa discute in cadrul coalitiei, ceea ce s-a aprobat, de fapt, in cadrul BPN, varianta de sistem electoral potrivit careia cel mai bun sa castige. Partea de sistem compensat s-a discutat, dar nu putem noi hotari in afara coalitiei. Noi am hotarat clar ca acela care ia locul intai sa intre in Parlament. Pana acum nu a fost asa. Noi ar fi trebuit sa avem 196 de parlamentari si nu 167 sau 163. Sistemul actual pe care PDL-ul il propune este ca acela care castiga primul intra in Parlament. (...) Despre sistemul compensat se va vedea cum se va face, la nivel de judet, la nivel de circumscriptie electorala, nu stiu", a declarat Vasile Gherasim.

Intrebat daca in cadrul reuniunii informale a Colegiului Director al PDL s-a discutat despre o eventuala remaniere guvernamentala, Vasile Gherasim a infirmat. "Nici vorba", a raspuns deputatul democrat-liberal.

Despre Miscarea Populara el a spus ca ramane o tema pentru viitor. "Nu, aceea a ramas o tema pentru viitor. Nu s-a discutat despre Miscarea Populara. A fost o sedinta de partid in cadrul careia s-au discutat probleme organizatorice, probleme interne legate de dezbaterile din teritoriu", a explicat deputatul democrat-liberal.

Citeste si:
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
George Simion, nou scandal la dezbaterea legii offshore din comisii: „Tu, de la OMV, ieși afară!”
Reprezentanţii AUR au făcut scandal, marţi, 17 mai, în şedinţa comisiilor reunite de buget şi energie din Camera Deputaţilor, unde se dezbătea legea offshore, aceştia cerându-le...
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Ciucă privind propunerea PSD de impozitare progresivă SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu se întâlnește marți, 17 mai, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă. Însoţit de ministrul de Finanţe, preşedintele PSD vrea să îi...