Geaca lui Tom Cruise din ''Top Gun'' si cizmele din ''Pretty Woman'', printre cele 1.000 de obiecte de recuzita care vor fi scoase la licitatie

Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 05:21
2437 citiri
Geaca lui Tom Cruise din ''Top Gun'' si cizmele din ''Pretty Woman'', printre cele 1.000 de obiecte de recuzita care vor fi scoase la licitatie
Captura video Youtube

Pasionatii de film vor avea sansa de a intra in posesia cizmelor inalte din lac purtate de Julia Roberts in "Pretty Woman", sau a hainei din piele imbracata de Tom Cruise in "Top Gun", cu prilejul unei licitatii desfasurate in decembrie, in cadrul careia vor fi scoase la vanzare aproape 1.000 de obiecte de recuzita din filme celebre, informeaza Reuters.

Recuzita, care face parte din Prop Store Entertainment Memorabilia Live Auction, a fost colectionata de patronul Prop Store, Stephen Lane, prin reteaua sa de cineasti, actori si membri ai echipelor de filmare, companii de productie si colectionari.

"Prop Store a luat nastere din pasiunea mea de colectionar asa ca totul se reduce la bucuria cautarii", a declarat pentru Reuters Lane, din depozitul companiei sale din Rickmansworth, in apropiere de Londra. "Multe dintre aceste artefacte sunt aruncate pur si simplu la finalul productiei, sau asa se obisnuia odinioara. Sunt pur si simplu eliminate sau vandute. Iar asta inseamna ca se risipesc", a spus Lane.

O parte din obiectele din lista de anul acesta au aparut pe neasteptate.

Lane, un fan pasionat al francizei "Star Wars", a descoperit, pe cand se afla in vizita la unul dintre membrii echipei de filmare, care avea expus un intreg tezaur de obiecte de recuzita din celebra serie SF in propria locuinta, o alta comoara, globul de cristal pe care David Bowie l-a folosit in filmul "Labyrinth".

"Am petrecut vreo trei ore intr-o camera uitandu-ne la toata recuzita din "Star Wars", iar la parter, era un obiect despre care au crezut ca nimeni nu va fi interesat, iar eu am spus: "Avem cireasa de pe tort chiar aici. Aceasta este partea interesanta a ocupatiei mele", a spus Lane referindu-se la globul din cristal, care, potrivit estimarilor, s-ar putea vinde contra unei sume cuprinse intre 10.000 si 15.000 de lire sterline.

In total, peste 900 de obiecte provenind din peste 350 de filme si emisiuni de televiziune vor fi scoase la vanzare in cadrul unei licitatii online care se va desfasura timp de doua zile, pe 1 si 2 decembrie.

Printre piesele de rezistenta se numara sabia laser din recuzita personajului Obi-Wan Kenobi in "Star Wars: Revenge of the Sith", estimata la o valoare cuprinsa intre 80.000 si 120.000 de lire sterline, palaria din fetru purtata de personajul Joker, interpretat de Jack Nicholson, in pelicula "Batman" (1989), estimata la o suma cuprinsa intre 20.000 si 30.000 de lire sterline si costumul sport MI6 purtat de James Bond in "Skyfall", estimat la 15.000 de lire sterline.

In lotul scos la licitatie se mai afla si geaca din piele rosie purtata de Brad Pitt in "Fight Club" (1999), estimata la o suma cuprinsa intre 20.000 si 30.000 de lire sterline, palaria capitanului Jack Sparrow din "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", estimata la o suma cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lire sterline, si casca purtata de Tom Hanks in "Saving Private Ryan", semnata de actor, colegii de distributie si regizorul Steven Spielberg, estimata la o suma cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lire sterline.

Geaca din piele a personajului Pete "Maverick" Mitchell, interpretat de Tom Cruise in "Top Gun", este estimata ca valorand intre 12.000 si 16.000 de lire sterline, iar cizmele din "Pretty Woman", la o suma cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lire sterline.

Printre loturile cu valoarea cea mai mare se afla si costumul complet al personajului Neo, interpretat de Keanu Reeves in "The Matrix Reloaded" (2003), cu o estimare de pret cuprinsa intre 40.000 si 60.000 de lire sterline.

Costumul din piele de sarpe purtat de Bill Nighy in "Love Actually" ar putea fi achizitionat pentru o suma mai modesta, in jurul valorii de 400 de lire sterline.

Pandemia a avut un efect neasteptat asupra interesului in ceea ce priveste obiectele de colectie din lumea filmului, a mai spus Lane. "Numarul vizitatorilor pe site-ul nostru de licitatii a explodat pur si simplu anul acesta", a precizat el. "Ne-am gandit ca o explicatie pentru acest fapt, ar fi ca oamenii pur si simplu nu mai fac lucruri distractive. Nu mai calatoresc, nu se mai deplaseaza dintr-un loc intr-altul", a incheiat el.

O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară acustică cu 12 corzi, pierdută până acum, care i-a aparţinut regretatului John Lennon, va fi scoasă la vânzare în luna mai, după ce a fost găsită recent în podul unei case...
Un tablou, considerat pierdut în ultimii 100 de ani, este scos la licitație cu un preț uriaș FOTO
Un tablou, considerat pierdut în ultimii 100 de ani, este scos la licitație cu un preț uriaș FOTO
Un tablou al artistului austriac Gustav Klimt, considerat pierdut în ultimii 100 de ani, va fi scos la licitaţie la Viena, transmite BBC. Există multe întrebări fără răspuns cu privire...
#cizme, #licitatie, #filme, #recuzita , #stiri vedete