Interviu Marina Almasan: Am lustruit treptele pentru ca Paula si Ovi sa urce usor pe podium

Joi, 17 Iunie 2010, ora 10:47
3267 citiri
Interviu Marina Almasan: Am lustruit treptele pentru ca Paula si Ovi sa urce usor pe podium
Foto: zodiac-travel.ro

Marina Almasan vorbeste in cadrul interviu despre munca depusa in spatele camerelor la Eurovion si ce i-a ajutat pe Paula si Ovi sa ajunga pe locul trei in finala concursului. Marina a discutat si despre locurile vizitate alaturi de familia sa, dar si despre unde isi doreste sa ajunga in restul vietii sale.

- Incepem interviul cu felicitari - stim ca nu sunt nici primele si nici ultimele - pentru prestatia delegatiei Romaniei la Eurovision. Cum s-a vazut Europa de pe treapta a treia a podiumului?

- Intrebarea asta o merita Paula si Ovi - ei s-au aflat pe aceasta treapta, de fapt ei s-au aflat la inaltime si au meritat pe deplin aceasta situare! Noi...ne-am aflat undeva jos, la baza podiumului, lustruind treptele pentru ca lor sa le fie, cat de cat, mai usor sa le urce! Daca e sa cautam cu adevarat un merit al nostru, al organizatorilor, acela este faptul ca am organizat selectia nationala in asa fel incat la Oslo a ajuns o piesa cu adevarat buna dublata de voci incontestabile! De aici incolo meritul este al celor doi copii minunati care ne-au reprezentat.

- Apropo de Eurovision, ati apucat sa vizitati Oslo?

- Un obiectiv turistic sigur am apucat sa-l vizitam si raz-vizitam, astfel incat ii cunosc pe dinafara fiecare centimetru patrat: Arena Telenor! Lasand gluma la o parte, in primele zile, organizatorii s-au gandit sa ne familiarizeze un pic cu orasul, drept care au organizat cateva excursii la care ne-am inghesuit si noi, delegatia Romaniei.

Am apucat sa parcurgem o croaziera printre fiorduri, sa facem un tur de oras (Teatrul National, Opera, Palatul Regal, Primaria), dar sa ne si varam nasucul, pe "repede-inainte", in cateva muzee: Muzeul Munch, Muzeul de arta (fondat de celebra patinatoare Sonja Henie), Muzeul vikingilor, Kon-Tiki. Ca fost capitan de pe "Arca Marinei", cel mai tare m-a impresionat incursiunea pe corabia Fram, cea cu care Nansen a cucerit Polul Nord.

- Cum arata concediul perfect?

- Obligatoriu impreuna cu familia (chiar daca nu intotdeauna prezenta copiilor in peisaj iti confera linistea de care ai nevoie), obligatoriu imbinand lancezeala cu viata activa (oleaca de sport, oleaca de cultura si de ce nu? oleaca mai mult shopping!).

- Ce face Marina Almasan in vacantele sale?. Unde si-a petrecut ultimul concediu?

- Vacantele mele au fost destul de rare, insa calatoriile au fost extrem de dese, aceasta intrucat, pasionata fiind de cutreierat lumea, mi-am gandit deseori emisiuni care presupuneau filmari in strainatate! In acest fel am combinat placutul cu utilul, am reusit sa vad lumea fara sa scot prea multi bani din buzunar, in schimb mi-am experimentat veleitatile de bun negociator, cautand sponsorizari pentru toate aceste escapade la distanta. N-au lipsit insa, printre ele, vacantele adevarate, cele in care cameramanul era inlocuit de oamenii dragi mie - Victor si copiii - si care, desi produceau pagube mari in bugetul familiei, ramaneau in topul amintirilor.

Ultima vacanta? In aceasta iarna, in Austria, in frumosul orasel al lui Mozart: Salzburg. Am fugit din Romania spre a trai o iarna adevarata si, culmea, am petrecut o saptamana fara niciun fulg de nea, in timp ce, la telefon, parintii ma anuntau ca Bucurestiul este sub nameti! Noroc cu patinoarul din centrul orasului, cel care a conturat, cat de cat, atmosfera specifica vacantelor de iarna!

- Ce destinatii v-au impresionat de-a lungul timpului?

- Japonia este, fara indoiala, in top! A fost, deocamdata, cea mai exotica destinatie in care am ajuns si in care, pe langa locurile fabuloase, am fost impresionata de locuitorii "fara cusur" ai Tarii Soarelui-Rasare! M-au impresionat apoi, pe rand, piramidele egiptene ( privindu-le drept "in ochi", faceam exercitii de imaginatie, incercind sa vad cu ochii mintii cum, cu mii de ani in urma, egiptenii trudeau la inaltarea lor), combinatia spectaculoasa de traditie si modernitate din Emiratele Arabe Unite, atmosfera de poveste din Danemarca, zgarie-norii din Chicago - primul si, deocamdata, ultimul meu contact cu continentul american - operele lui Gaudi, admirate pe-nserat intr-o romantica Barcelona, dacii de pe Columna lui Traian in fata careia mi s-a taiat respiratia, amintindu-mi paginile din cartea de istorie pe care le rasfoiam fara a banui ca voi ajunge vreodata sa stau in fata acestor vestigii ale istoriei.

Apoi panorama Parisului, de la inaltimea Turnului Eiffel, ora exacta data de ceasul Kremlinului, promenada pe Podul Carol din frumoasa Praga, tinerii tatuati, strapunsi de piercinguri si cu parul vopsit in verde din centrul Stockholmului, croaziera pe Bosfor...De fapt, mi-ati provocat o frumoasa plimbare prin amintiri cu aceasta intrebare!

- Daca v-ati gandi la o vacanta romantica, doar pentru dvs si pentru sotul dvs., unde ati merge?

- Chiar si intr-un parc din Bucuresti, undeva la 6 dimineata, sa fim noi singurii plimbareti! Pentru a petrece clipe romantice langa fiinta iubita nu trebuie neaparat sa fugi spre capatul Pamantului! Dar daca, totusi, m-ati invita dumneavoastra undeva, as alege Palma de Mallorca, unde m-am intamplat fix pentru o zi, iar amintirea dainuie fix de zece ani!

- Planuri de vacanta pentru acest an?

- Daca pana acum eu eram artizanul vacantelor familiei Socaciu, preluand si laudele dar si criticile inerente unei asemenea misiuni, anul acesta seniorul s-a oferit sa gestioneze acest capitol! Cum il vad foarte absorbit de noile sale indeletniciri politice, nu prea se intrezareste inca nimic la orizontul asteptarilor noastre. Astept un moment prielnic pentru a-l trage de maneca si a-i reaminti ca a venit vara (!) si, pentru orice eventualitate, coc si un "plan B" in cazul in care Victor se va trezi prea tarziu pentru a-si pune in aplicare intentiile, de altfel nobile!

- Cum a fost prima vacanta pe cont propriu? Unde ati fost si cu ce suveniruri v-ati intors de acolo?

- Prima mea vacanta pe cont propriu a fost la Costinesti, ca studenta. Mediile mele de 10 pe linie imi adusesera, la finele primului an de studiu, o vacanta gratuita intr-o bojdeuca de piatra pe care trebuia s-o impart cu alte 4 studente plus iubitii lor din dotare. Pentru a nu-mi deranja foarte tare colegele de camera (...), mi-am gast de lucru oferindu-mi serviciile la Radiovacanta Costinesti! Acesta a fost primul meu contact cu microfonul.

Aveam 19 ani si nici nu banuiam ca acela va fi, de fapt, inceputul celei mai frumoase aventuri din viata mea! Acolo am fost descoperita de Mihai Tatulici si de acolo pana la a lucra in televiziune nu a mai fost decat un pas! Oare poate fi vorba de un suvenir mai frumos decat acesta?

- Cateva amintiri de vacanta care starnesc hazul si care pot fi spuse?

- In vacantele a caror parte sunt se rade foarte mult! Incerc sa intretin aceasta stare de voie buna, iar cei care se intimpla sa fie prin preajma ne invidiaza pentru atmosfera tonica ce nu lipseste niciodata din bagajele familiei Socaciu. Amintiri hazlii am avut cam in fiecare an, e foarte greu sa fac o alegere! Desi la vremea respectiva n-am prea ras, dar, cand pustiul nostru avea vreo 5 ani, a ramas de referinta descoperirea lui, dupa ore de cautari disperate, in camera frigorifica a complexului Vox Maris din Costinesti, unde fusese inchis accidental de bucatarul-sef. Ce cauta Victoras acolo a ramas pana astazi un mare mister!

- Daca ar fi sa promovati imaginea acestor locuri, ce ati recomanda turistilor straini? De ce sa vina in Ardealul natal, de ce sa vina in Romania?

- Am si facut-o in emisiunile mele! Argumentele, dincolo de cele banale, fluturate in pliantele turistice, tin de intoarcerea la viata simpla, la oamenii nesofisticati, la valorile primordiale! Pana la urma, fuga de civilizatie! Nu ca Romania ar fi sinonima cu preistoria, dar cateodata parca iti vine sa dai laptopul pe un rasarit de soare, BMW-ul pe un car cu boi si somonul fume pe un gratar la iarba verde!

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Marina Almasa Eurovision, #Marina Almasa interviu, #Marina Almasa TVR , #vedete romanesti