Grupurile mari de turiști și megafoanele, interzise în Veneția din 2024

Duminica, 31 Decembrie 2023, ora 07:39
1519 citiri
Grupurile mari de turiști și megafoanele, interzise în Veneția din 2024
Veneția interzice megafoanele şi grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane Foto: pixabay.com

Veneţia a anunțat că va interzice megafoanele şi grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane, în încercarea de a atenua impactul turismului de masă asupra oraşului italian, informează BBC.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie, au anunţat autorităţile locale.

Folosirea megafoanelor a fost interzisă deoarece acestea pot "genera confuzie şi tulburări".

Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru oraşul-canal, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

În septembrie, Veneţia a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici.

Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea oraşului, a declarat că ultimele politici sunt "menite să îmbunătăţească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric".

Oraşul are o suprafaţă de doar 7,6 km pătraţi, dar a găzduit aproape 13 milioane de turişti în 2019, potrivit institutului naţional italian de statistică. Se aşteaptă ca numărul de vizitatori să depăşească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

La începutul acestui an, UNESCO a subliniat că oraşul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice şi al turismului de masă ameninţă să îi provoace schimbări ireversibile.

În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneţiei prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbuşit în port. Criticii au susţinut, de asemenea, că navele provocau poluare şi erodau fundaţiile oraşului, unde se produc inundaţii regulate.

Quarterly Report - Editia 4

Scad importurile de țiței ale României. Cum stăm cu producția
Scad importurile de țiței ale României. Cum stăm cu producția
România a produs, în primul trimestru din 2024, o cantitate de ţiţei de 682.400 de tone echivalent petrol (tep), cu 23.900 tep mai mică (-3,4%) faţă de cea din perioada similară a anului...
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, promovat de către premierul Marcel Ciolacu drept unul dintre cei mai de succes edili ai taberei „social-democrate", a semnat un mega-contract de o...
#Venetia, #turism Venetia, #interzicere, #grup, #excesiv, #turisti, #Centru Istoric, #2024 , #Italia