Cum iti dai seama ca bei cam mult

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 08:01
12496 citiri
Cum iti dai seama ca bei cam mult

La 20 - 30 de ani nu e foarte neobisnuit ca o persoana sa mearga la serviciu dupa ce cu o seara inainte fusese la o petrecere si bause cu cateva pahare de alcool mai mult decat ar fi fost cazul. Dupa ce trece acest prag, sau mai devreme, daca cel in cauza constientizeaza din timp ca ar trebui sa o lase mai moale cu alcoolul, acest lucru nu mai este permis si este vazut ca fiind cat se poate de urat.

In cazul in care ti s-a intamplat de mai multe ori sa ajungi la serviciu intr-o stare nu tocmai buna, mahmur fiind, ar fi bine sa iti pui niste semne de intrebare, caci orice problema are la inceput radacini firave, care cresc pe nepusa masa.

Astfel, daca nu ai grija de conduita ta, iti poti da seama prea tarziu ca suferi de alcoolism sau, mai rau, nu constientizezi acest lucru. Iata cateva indicii, potrivit Men's Health, ca ar trebui sa iti gasesti un nou hobby:

Citesti cu interes articole precum acesta: daca acest articol iti starneste interesul inseamna ca ai pentru un moment impresia ca tu sau o persoana apropiata tie exagereaza cu alcoolul.

Iti pare rau de ce ai facut seara trecuta: daca te trezesti in mod frecvent, stai putin sa te gandesti la lucrurile care s-au petrecut cu o seara inainte si incepi sa regreti comportamentul pe care l-ai avut si faptele tale, asta inseamna ca nu ai fost complet constient si probabil ai exagerat.

Nu e nimic rau in a savura un pahar cu prietenii, dar sa incepi sa gandesti confuz si sa iesi din bar in fiecare seara leganandu-te usor nu este cu siguranta un semn bun.

Bei doar un pahar de tarie seara, dar te gandesti la el toata ziua: este posibil sa fii considerat alcoolic si daca nu bei foarte mult. Orice dependenta si dorinta exacerbata de alcool ar trebui sa-ti puna un semn de intrebare, asa ca daca in fiecare zi atunci cand ai momente grele si urate alinarea ta consta in faptul ca gandul iti zboara la paharul de vin pe care il vei bea cand vei ajunge acasa, rezulta clar ca viata ta se invarte oarecum in jurul bauturii.

Ti se intampla tot felul de lucruri rele si niciodata nu crezi ca e vina ta: atunci cand cardurile tale se golesc mai repede decat iti poti imagina, cand vezi ca ai ajuns la munca intr-o stare nu prea buna, cu haine si pantofi ponositi, parul ravasit si o fata obosita, cand gasesti cateva sticle de gin sub chiuveta de la bucatarie sau observi ca sertarul cu economii a fost golit, in mod clar trebuie sa iti dai seama ca este cazul sa faci o schimbare in viata ta si sa renunti la obiceiurile rele.

Nimeni nu este vinovat de incidentele si nemultumirea cu care te confrunti, doar tu esti acela.

Erai foarte mic atunci cand ai baut prima data: alcoolismul este intr-o oarecare masura programat genetic, asa ca avand in familie o persoana cu aceasta problema trebuie sa acorzi mult mai multa atentie. I

n plus, un studiu al Universitatii din Miami arata ca daca incepi sa gusti pentru prima data alcool inaintea varstei de 13 ani, aceste gene responsabile de dependenta sunt mult mai probabil sa fie activate.

De aceea parintii trebuie sa aiba foarte mare grija la obiceiurile copiilor chiar si in a doua jumatate a scolii generale si a liceului, caci atunci un anturaj gresit poate afecta intreaga viata.

Bei singur: o persoana care nu a cazut in patima alcoolului se simte foarte ciudat sa stea singura acasa si sa bea. O alta persoana, dependenta de bautura de data aceasta, va considera aceasta o activitate cat se poate de placuta si o va repeta in fiecare seara.

Cea din urma pur si simplu nu poate sa aiba o sticla de alcool in casa si sa nu o deschida. Pentru ea un pahar de tarie nu reprezinta un lucru care ii da ocazia sa socializeze, sa se intalneasca cu prietenii, ci este o placere in sine sa simta gustul bauturii.

Nu-ti mai aduci aminte nimic: ti s-a intamplat sa te trezesti in pat langa cineva si sa nu-ti mai aduci aminte de persoana respectiva? De cate ori? Daca lucrul asta este mult prea frecvent pentru tine, este clar ca trebuie sa pui stop alcoolului, caci nu te poti opri la o limita sigura. A-ti pierde memoria este cu siguranta caracteristic unui dependent de alcool.

Unele persoane s-ar putea sa recunoasca toate semenele enumerate mai sus, pe cand altele doar unul singur. In oricare dintre cazuri, este bine sa ceri ajutorul unui specialist sau macar sa discuti cu un prieten si sa il rogi sa te monitorizeze pentru a vedea daca ai control asupra propriei persoane si daca esti pe punctul de a-ti risipi viata sau nu.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#alcoolism probleme, #alcoolism simptome, #alcool probleme sociale, #exces aclool semne, #semne alcoolic , #alcool