Esti nascut vara sau iarna? Iata de ce este important

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 12:45
8304 citiri
Esti nascut vara sau iarna? Iata de ce este important
Foto: Ziare.com

Vrei sa ai un copil sanatos si mai inalt? Atunci ar fi bine sa programezi sa il nasti in lunile de vara, dupa cum arata un nou studiu.

Se pare ca persoanele nascute in lunile de vara ajung ca la maturitatea sa fie mult mai sanatosi decat restul oamenilor. Lumina soarelui ar putea fi cheia, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge, care au analizat datele a jumatate de milion de britanici, arata KSL.

Acestia au descoperit ca bebelusii nascuti in lunile de vara stau mai bine din trei puncte de vedere: greutate la nastere, inaltime si varsta la care ajung la pubertate. Astfel, copiii nascuti in lunile iunie, iulie si august au avut o greutate considerata buna, adica intre 2,4 kg si 3,99 kg. Bebelusii care cantaresc sub 2,4 kilograme la nastere sunt predispusi la infectii in primele luni, dar si la probleme pe termen lung, precum dificultati de invatare sau in dezvoltare.

Bebelusii inteleg muzica clasica de la 5 luni

Tot greutatea mica de la nastere a fost legata si de rata de succes in viata a unui adult, acesta prezentand un risc mai mare de a renunta la liceu si de a castiga mai putini bani. Pe de alta parte, oamenii nascuti cu o greutate prea mare prezinta un risc mai mare de a dezvolta leucemie, de a face diabet zaharat, sindrom metabolic sau sa sufere de obezitate comparativ cu cei cu o greutate normala.

Acelasi studiu a aratat ca bebelusii nascuti in lunile de vara sunt mai inalti. Un lucru pozitiv, avand in vedere ca cercetari anterioare au demonstrat ca oamenii scunzi prezinta un risc mai mare de a face accident vascular cerebral, de a suferi de Alzheimer si boli de inima. Pe de alta parte, oamenii mai inalti sunt predispusi la diabet zaharat de tip 1, iar femeile din aceasta categorie prezinta un risc crescut de a face cancer la san sau ovarian. Pe de alta parte, in privinta factorilor social-economici acestia au mai multe avantaje, castigand mai multi bani.

Studiu fara precedent: Cine risca sa aiba copii cu autism

Oamenii de stiinta sustin ca avantajele nasterii in lunile de vara ar avea legatura cu lumina soarelui, femeile insarcinata asimiland in ultimele luni de sarcina mai multa vitamina D.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#bebelusi nascuti vara, #bebelusi nascuti luni vara, #sanatate bebelusi nascuti vara , #bebelusi
Comentarii
Poza cainele cu covrigi in coada
cainele cu covrigi in coada
rank 5
Poza Terente
Terente
rank 2
Studiul a fost restrans numai la greutate si inaltime....