Atentie! Vine gripa

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 08:59
2768 citiri
Atentie! Vine gripa
Foto: Arhiva

Cel putin asta anunta Ministerul Sanatatii. Nu este motiv de panica, deoarece cu gripa ne intalnim in fiecare iarna, desi nu este obligatoriu sa o si facem in fiecare iarna. Inainte de toate, ganditi pozitiv si nu faceti o obsesie din faptul ca s-ar putea sa va imbolnaviti.

Gripa isi alege victimele dintre cei care o trateaza cu indiferenta si se neglijeaza pe ei insisi.

Una dintre recomandarile care se fac cel mai des in asemenea ocazii este de a evita aglomeratiile. Este absurd! Oamenii circula, sunt dependenti unii de altii si-apoi, nu este o solutie ca cineva sa se izoleze ca intr-un glob de sticla, din cauza gripei. E mai periculos.

Nu vad cum un om dependent de un mijloc de transport in comun, care sa-l duca si sa-l aduca acasa de la locul de munca, ar putea face asa ceva. La scoala, la fel, este aglomeratie. Ar insemna sa nu mai trimitem copiii la scoala.

Cel mai indicat e sa se previna imbolnavirea printr-un regim de viata atent si adecvat perioadei pe care o traversam. Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca fructele, in special merele si portocalele, care intaresc sistemul imunitar si apara organismul de gripa si raceli.

Macar o data pe zi sa se consume ceapa si usturoi, ca atare, pentru ca efectul este mai puternic.

Ceaiul nu este numai pentru oamenii bolnavi. O ceasca de ceai cald, in care ati pus cateva picaturi de suc de lamaie este recomandata oricui.

Trebuie respectate cele 7-8 ore de somn, deoarece si lipsa odihnei slabeste organismul si-l predispune la imbolnaviri.

Simptomele gripei sunt deja cunoscute: febra, frisoane, dureri de cap, gat si musculare, lipsa poftei de mancare, tuse, o stare generala alterata ceea ce inseamna ca persoanele afectate nu mai sunt in stare sa-si desfasoare normal activitatile zilnice si este nevoie de o pauza de doua pana la cinci zile, timp in care virusul este activa.

Tratamentul impotriva gripei nu se face cu antibiotice. Se recomanda antitermicele, pentru scaderea temperaturii si tablete de tip ibuprofen pentru calmarea durerilor, picaturi nazale pentru o respiratie normala, apa si ceaiuri pentru hidratare si multa odihna.

Gripa nu omoara, nimeni nu moare de gripa. Periculoase sunt, insa, complicatiile pe care le poate dezvolta o gripa netratata sau tratata superficial.

Virusul gripal poate cobori din caile respiratorii superioare la plamani si asa se pot face bronsite, pneumonii si chiar insuficiente respiratorii. Uneori, complicatiile pot fi chiar si mai grave.

Ca sa se evite complicatiile, gripa trebuie tratata cu toata seriozitatea, inca de la primele semne.

Sa avem sanatate!

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#gripa, #sezon gripa, #tratament gripa, #complicatii gripa , #gripa