Mituri despre piele, desfiintate de dermatologi

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 19:50
3882 citiri
Mituri despre piele, desfiintate de dermatologi

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si primul lucru care poate fi vazut de cei din jur, fie ca este vorba de cea de pe fata, decolteu sau maini.

Exista numeroase trucuri de infrumusetare, dar si mituri despre aceasta. Iata cateva dintre ele, conform Oprah.com:

Pielea va imbatrani ca cea a mamei tale

Se poate ca acest lucru sa se intample sau nu, nefiind o regula. Exista multi factori implicati in procesul de imbatranire. Mostenirea genetica joaca un rol important, dar si stilul de viata conteaza.

Daca te bronzezi putin la salon, nu te va mai arde soarele la plaja

Adevarul este ca si cea mai mica diferenta dintre culoarea naturala a pielii si cea putin bronzata arata ca epiderma a avut de suferit, ca a suferit arsuri, chiar daca superficiale. Pre-expunerea la soare nu ajuta pielea in niciun fel, ci doar da iluzia aceasta, pentru ca senzatia de arsura nu va mai fi resimtita la fel de intens. Cel mai bine este sa nu te bronzezi deloc, nici la salon nici la soare.

Acneea este cauzata de ce mananci

In marea majoritate a cazurilor, acneea este genetica. Poate ca alimentele consumate pot inrautati eruptia, dar nu vor fi ele cele care o vor provoca.

Toate produsele naturale de ingrijire sunt bune

Poate ca "natural" suna bine, dar adevarul este ca aceste produse ofera mai putin decat ceea ce promit. Cauta produse intens testate dermatologic si citeste cu atentie prospectul si lista de ingrediente, cerand si sfatul unui farmacist.

Factorul de protectie solara iti spune cat de aparat esti in fata razelor soarelui

Acest factor este doar o parte din ecuatie, caci razele ultraviolete sunt de doua feluri: UVA si UVB. Factorul de protectie solara masoara doar UVB-ul, care este considerat cel mai periculos. Ai grija sa consumi si alimente foarte bogate in antioxidanti daca vrei sa ai parte de protectie solara maxima.

Rasul cu lama face ca parul sa creasca mai gros

Raderea parului nu influenteaza cresterea sau grosimea firelor. E vorba de o iluzie optica, pentru firul creste drept si pare mai gros, el avand exact acelasi diametru ca inainte.

Tot ce ai nevoie pentru o piele stralucitoare este sa bei 8 pahare de apa pe zi

Apa este buna pentru starea generala de sanatate, dar reprezinta doar o mica parte din ceea ce este nevoie pentru a avea grija de pielea ta. Tine cont de regimul alimentar, de expunerea la soare si de felul cum o hidratezi din exterior.

Poti sa adormi cu fard pe fata si nu se va intampla nimic rau

Toate produsele cosmetice colorate si care iti fac pe timpul zilei un ten mai frumos sunt toxice si sub nicio forma nu trebuie lasate pe fata pe durata noptii. Ele pot provoca iritatii, inflamatii, deshidratare si pori infundati.

Cu cat folosesti mai multe produse, cu atat va arata mai bine pielea

In realitate, cu cat folosesti mai putine produse, cu atat va fi mai bine. Nu ai nevoie de zeci de creme si alte tratamente, ci doar de o buna curatare si hidratare, plus crema de protectie solara, vara.

Medicul de familie te poate sfatui referitor la piele

Dermatologii sunt specialistii in problemele pielii, ale parului si unghiilor. Daca ai probleme cu aceste parti ale corpului, acesta este persoana la care sa apelezi pentru a avea parte de cea mai buna ingrijire.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#ingrijire piele sfaturi dermatolog, #mituri piele, #piele ingrijire, #piele sanatoasa , #pielea