Interventiile cu laser va scapa de ochelari intr-o singura zi

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 11:46
8287 citiri
Interventiile cu laser va scapa de ochelari intr-o singura zi

Miopia, hipermetropia, astigmatismul sau cataracta pot fi tratate in clinici din Romania cu ajutorul laserului ori al implantului de lentile refractive, conditia principala fiind ca pacientii sa aiba viciul de refractie stabilizat de minimum doi ani.

Specialistii avertizeaza ca viciul devine constant dupa varsta de 21 de ani, scrie Adevarul.

Astfel de operatii pot costa mii de lei dar pacientul pleaca acasa in aceeasi zi in care a facut interventia cu laser.

Interventia cu laser este indicata persoanelor cu miopie, hipermetropie sau astigmatism. In functie de marimea dioptriilor si de grosimea corneei, exista mai multe metode de tratament cu laser.

Corneea este slefuita

Lumina pe care o emite laserul remodeleaza si slefuieste corneea in functie de forma ochiului, in acest mod corectandu-se viciul de refractie. Se pot trata doar persoanele care au pana la 5-6 dioptrii in cazul miopiei, pana la 3 dioptrii in hipermetropie si maximum 2,5 dioptrii in astigmatism.

Inainte de operatie, pacientul face mai multe investigatii. Medicul oftalmolog specialist in chirurgie refractiva este cel care poate recomanda aceste interventii, precum si tehnica cea mai potrivita.

In interventiile cu laser, exista un sistem foarte modern, denumit CRS Master - Zeiss, care exclude riscul omiterii vreunei contraindicatii. Dispozitivul face o harta computerizata a corneei, indicand exact dioptriile pacientului sau afectiunile ascunse.

Interventia cu laser nu este indicata persoanelor care au vicii de refractie mari, de peste 6 dioptrii, dar nici celor care au dioptrii mici si cornee subtire. In cazul lor, se recomanda implantarea intraoculara de lentile refractive.

Operatiile de implantare de lentile refractive se efectueaza cu anestezie locala iar pacientul vede foarte bine fara ochelari chiar din prima zi.

Si persoanele mai in varsta care sufera de cataracta pot scapa definitiv de ochelari, cristalinul bolnav fiind inlocuit cu unul artificial.

"Implantarea unui astfel de cristalin, spre deosebire de cel clasic, elimina dependenta de ochelari, atat pentru vederea de aproape, cat si pentru cea la distanta. Procedura dureaza maximum 10 minute. Se efectueaza cu anestezie doar cu picaturi, este nedureroasa, iar pacientul se vindeca foarte repede", subliniaza doctorul oftalmolog Cristian Mircea Moraru.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#interventii laser ochi, #implant lentile refractive, #operatii cristalin , #sanatate