Mancare de bebelusi contaminata cu arsenic

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 13:27
4908 citiri
Mancare de bebelusi contaminata cu arsenic
Foto: The Daily Mail

Mici cantitati de arsenic si alte toxine provenite din pamant au fost descoperite in ingredientele folosite pentru mancarea de bebelusi produsa de renumite companii internationale.

HiPP, Nestle, Organix si Holle, patru dintre cele mai cunoscute marci de mancare de bebelusi din Europa, sustin ca substantele nocive sunt in cantitati atat de mici, incat nu pun in pericol sanatatea copiilor, relateaza The Daily Mail.

O echipa de cercetatori din cadrul Institutului Karolinska, din Stockholm, a testat produsele alimetare ale celor patru mari companii si au descoperit prezenta arsenicului si a altor compusi daunatori sanatatii.

"Alarmant este ca mancarea contine cantitati de substante toxice precum arsenic, cadmiu, plumb si uraniu, existente, in principiu, in materia prima folosita in productie", afirma cercetatorii citati de Jurnalul de Chimie Alimentara (JFC).

Cercetatorii din cadrul Institutului Karolinska au masurat in miligrame cantitatile de substante toxice din produsele alimentare destinate celor mici. Orezul Porridge de la HiPP contine 7,3 miligrame de arsenic, 0,38 de cadmiu si 0,26 de plumb.

Produsul "Mic Dejun cu Banana si Piersica" are 1,7 miligrame de arsenic, 0,13 de cadmiu si 0,33 de plumb. In fata acestor date, reprezentantii HiPP au anuntat ca arsenicul si cadmiul sunt sub nivelul de la care incep sa afecteze sanatatea.

Cantitati similare de substante nocive au fost descoperite si in produsele Nestle. In replica, reprezentantii brandului au precizat ca materia prima trece printr-un proces minutios de selectie, astfel incat compusii toxici proveniti din sol sa fie la cele mai mici niveluri.

Nu este pentru prima data cand se descopera ca mancarea pentru bebelusi contine substante potential daunatoare. In urma cu doi ani, Agentia de Standardizare Alimentara (FSA) din Marea Britanie a emis o avertizare oficiala asupra contaminarii cu arsenic a orezului cu lapte. FSA a solicitat parintilor sa nu le mai dea pentru bebelusilor acest produs.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#arsenic mancare bebelus, #toxine mancare bebelusi, #mancare bebelusi Nestle , #sanatate