Farmacia din casa: Vitamina C, din surse naturale

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 09:24
5048 citiri
Farmacia din casa: Vitamina C, din surse naturale

Lipsa vitaminelor din organism poate provoca boli dintre cele mai grave. Pentru ca organismul nu-si poate produce in cantitate suficienta vitaminele de care are nevoie zilnic, trebuie ajutat, dar nu cu vitamine de sinteza, ci cu alimente naturale care le au in compozitia lor.

Vitamina C - Numita si acid ascorbic, lipsa vitaminei C din organism duce la oboseala excesiva, astenie, slabiciune, lipsa poftei de mancare, dureri de oase.

De asemenea, persoanele care au lipsa de vitamina C fac dese hemoragii sub piele, isi pierd dintii din cauza gingiilor care adesea sangereaza, sunt lipsite de energie, au o digestie proasta si racesc foarte des.

Vitamina C este necesara pentru intarirea sistemului imunitar si asigurarea organismului impotriva infectiilor. Vitamina C asigura refacerea pielii si a celulelor dupa o ranire, imbunatateste absorbtia de fier si asimilarea calciului, reduce tensiunea arteriala si colesterolul si previne arterioscleroza.

Este unul din cei mai puternici antioxidanti care protejeaza organismul de infectii si previne bolile degenerative, bolile cardiovasculare si cele de cancer.

Vitamina C se gaseste din abundenta in citrice, legume, fructe de padure, rosii, pepene.

Preparati in casa bors si, mai ales acum, iarna, beti zilnic, cate o cana de bors, de fata cu copiii ca sa bea si ei fara mofturi.

Zeama de varza murata este o alta sursa ieftina si la indemana, de vitamina C. Mancati cat de des salata de varza murata. E plina de vitamina C.

Persoanele care fumeaza, care beau cafea in exces sau consuma bauturi alcoolice au nevoie de o doza zilnica mai mare de vitamina C. La fel si persoanele care muncesc sau traiesc intr-un mediu stresant.

Se crede, dar specialistii inca nu s-au exprimat, ca fierbintele ar distruge vitamina C. Pentru ca, de regula, in ceai punem si niste zeama de lamaie, e bine sa asteptam sa se racoreasca putin si apoi sa-l parfumam.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#vitamina C alimente, #tratament vitamina C, #supliment vitamina C, #surse vitamina C , #vitamine