Editorial: De la Elena Ceausescu la Victor Ponta

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 13:36
6644 citiri
Editorial: De la Elena Ceausescu la Victor Ponta

Oricat ti-ai dori sa crezi ca dormi si visezi catastrofe, dar ca pana la urma te vei trezi intr-o lume in care Traian Basescu a plecat, iar, in urma lui, Crin Antonescu si Victor Ponta le-au readus romanilor bunastarea, demnitatea si libertatea de a se simti bagati in seama de propriul destin, exista cateva elemente ale realitatii care impiedica speranta.

Un simplu gest de demnitate, deloc caracteristic unei clase politice unde singurul consens este trucul, iar diferenta este amplitudinea acestuia, ar fi ca Victor Ponta sa demisioneze si sa plece intr-o vacanta lunga. Asa, posibilele consecinte pentru USL, daca istoria lui Traian Basescu din Romania se termina prost pentru actuala Putere, se vor estompa mai usor.

Indiferent cate comisii vor descoperi ca nu conteaza ca ai inclus intr-o lucrare cateva zeci de pagini care nu-ti apartin, cu tot cu greseli, deoarece legea, la data evenimentului, iti permitea, adevarul nu va putea fi trucat.

Daca ar fi altfel, inseamna ca, inainte de 2003, Victor Ponta putea insera in teza "Cei trei muschetari" si "Hamlet", si nimeni nu putea conchide ca a julit din Alexandre Dumas si W. Shakespeare. Sau ca daca isi omora prietenul, dar Codul penal nu prevedea fapta, omul era viu.

Domnul Ponta stie, fireste, ca fost procuror, ce inseamna articolul 18 indice 1 din Codul penal: "nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala daca prin atingerea minima adusa uneia dintre valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului".

Cum premierul a marturisit de cate ori a avut ocazia: nu da doi bani pe titlul de doctor. Deci atingere minima, nu s-a plans nimeni, este un mizilic, doua treimi dintre colegii titrati au facut la fel.

In plus, cati romani stiu ce inseamna "plagiat"? Si cine a facut deranj din cauza ca la bacalaureat si titularizare s-au introdus camera video, ca sa nu mai copieze nimeni? Un adevarat afront adus cutumei al carei renume ne plaseaza in categoria "davai ceas" - doar ca aia cereau permisiunea, ca sa zic asa.

Pana la urma, cum glumeste socru-meu, singura teza de doctorat valabila a unui demnitar nesimtit apartine Elenei Ceausescu, care a pus, insa, un intreg institut sa munceasca zece ani pana a descoperit cum trebuie furat izoprenul de la japonezi.

E drept ca ea a fost si nesimtita, ceea ce nu e cazul cu Ponta. Daca el a pulverizat Consiliul National de Etica pentru a instala inauntru cadre atent selectionate, ca sa nu-l faca de ocara, Elena Ceausescu a condus ea insasi Consiliul National al Stiintei si Invatamantului.

Deci ramane o singura asemanare: "Demn patriot in spirit, in fapta si-n visare/cutezatoare minte si eminent savant/suflet in pieptul tarii, purtand in suflet tara/si dandu-i azi in lume sclipiri de diamant".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta plagiat doctorat, #Victor Ponta demisie plagiat , #plagiat