Ponta: PSD si UNPR vor vota declaratia privind demisia presedintelui

Luni, 23 Iunie 2014, ora 16:31
2633 citiri
Ponta: PSD si UNPR vor vota declaratia privind demisia presedintelui
Foto: B1TV

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a alaturat initiativei presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind adoptarea unei declaratii politice a Parlamentului prin care sa i se solicite lui Traian Basescu demisia de onoare si a anuntat ca PSD si UNPR vor vota aceasta declaratie.

Anuntul a fost facut luni, la finalul intalnirii liderilor coalitiei majoritare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

"Am luat act de initiativa domnului presedinte Tariceanu, careia i s-a alaturat si presedintele Camerei, domnul Zgonea, privind convocarea unei sedinte comune miercuri si adoptarea unei declaratii politice. Am vazut propunerea depusa de domnul Tariceanu. Daca va exista, si va exista, si daca vom ajunge la un acord, si vom ajunge, parlamentarii PSD si UNPR vor vota in favoarea declaratiei politice", a mai spus premierul.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre cele scrise de Tariceanu in prima forma a documentului, presedintele PSD a spus "Ne-a prezentat acel text, noi am fost de acord cu ideea adoptarii unei declaratii politice, dar forma trebuie imbunatatita", fara sa ofere mai multe detalii.

In ceea ce priveste pozitia pe care o vor adopta partenerii de la UDMR cu privire la acest document, Victor Ponta a precizat "cei de la UDMR ne-au spus ca miercuri, cand vor vedea textul, se vor decide".

Pe de alta parte, intrebat ce parere are despre audierea in comisiile parlamentare de specialitate a directorilor SRI si SPP cu privire la informarile facute in cazul Mircea Basescu, Victor Ponta a sustinut: "Nu pot sa comentez eu ceea ce decide Parlamentul", cu toate ca este presedinte al PSD, cel mai mare partid din coalitia majoritara, dar si deputat.

Totodata, Victor Ponta a sustinut ca nu a primit informari de la SRI in legatura cu acest caz, in calitatea sa de premier si "nici nu trebuia" pentru ca el nu primeste informari decat in legatura cu institutiile subordonate Guvernului, iar "judecatorii nu sunt in subordinea Guvernului".

Traian Basescu si scandalul Bercea Mondialu: Demisia de onoare sau a treia suspendare?

Laszlo Borbely: O demisie a lui Traian Basescu nu ar fi nici oportuna, nici benefica

De asemenea, intrebat de jurnalisti ce crede despre ipoteza lansata pe blog de jurnalistul Robert Turcescu, conform careia scandalul Mircea Basescu se desfasoara dupa un scenariu pus la punct de adversarii presedintelui, Victor Ponta a raspuns iritat ca el crede ca "nu exista in Romania un om atat de prost incat sa creada ce spune colonelul Turcescu".

Pe de alta parte, Victor Ponta a mai anuntat ca la intalnirea de astazi a liderilor coalitiei s-a decis ca, marti, Senatul va adopta proiectul de lege privind reducerea CAS si a precizat ca "saptamana viitoare, am fost cu totii de acord sa convocam sesiune extraordinara la Camera si la Senat", atat pentru adoptarea de catre Camera Deputatilor a reducerii CAS, cat si pentru ratificarea acordului intre Republica Moldova si tarile membre UE, urmand ca acelasi lucru sa se faca, in masura in care vor fi definitivate procedurile, si pentru Ucraina si Georgia.

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
#Ponta declaratie demisie Basescu, #Ponta SRI Mircea Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Halucinant!! Astia voteaza ei sa-si dea ala demisia:)))