Putin respinge conectarea lui Nabucco cu South Stream

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 12:19
1318 citiri
Putin respinge conectarea lui Nabucco cu South Stream

Premierul rus Vladimir Putin a promovat in cursul vizitelor in Italia si Ucraina proiectul South Stream si a incercat sa aduca argumente care sa explice Kievului de ce Moscova nu va renunta la constructia gazoductului, care ocoleste Ucraina.

Misiunea lui Putin in Ucraina a fost dificila, comenteaza presa de la Moscova, pentru ca premierul rus trebuia sa menajeze orgoliile Kievului. Putin a afirmat ca proiectul va fi finalizat in 2015 si a explicat necesitatea de a grabi lucrarile de constructie, tocmai ca urmare a "intrigilor din politica interna a Ucrainei", scrie Ria Novosti.

Una dintre marile probleme ale proiectul South Stream, pe care Putin trebuia sa le rezolve la Roma, a fost contradictia dintre Gazprom si compania italiana ENI, in momentul in care a fost invitat un al treilea partener la proiect, respectiv compania franceza EDF. In plus, ENI si-ar fi dorit conectarea South Stream cu gazoductul Nabucco, finantat de Uniunea Europeana.

Putin la semnarea South Stream: Nabucco este "inutil si periculos"

Rusia a interpretat aceasta cerere ca fiind exprimarea in public a neincrederii celui mai mare partener al Moscovei in proiectul South Stream. Moscova, care vede in South Stream un proiect strategic de importanta nationala, a respins categoric conectarea South Stream cu Nabucco.

Italia aduce in discutie Africa

Dupa discutii, Vladimir Putin si Silvio Berlusconi, au afirmat ca nu vor renunta la proiect. Mai mult, presa rusa comenteaza initiativa premierului italian care l-a rugat pe Putin - despre care afirma ca este un drag si bun prieten - sa se gandeasca la Africa.

"Un continent intreg zace in uitarea totala a investitorilor occidentali, doar China fiind interesata de el. Nu vreau sa vad in Africa doar imigranti chinezi, ci si companii rusesti", a spus Berlusconi.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Vladimir Putin Nabucco South Stream, #Putin Silvio Berlusconi , #stiri Vladimir Putin