Un fost comandant al NATO descifrează planurile lui Putin: Ce zonă a Europei vrea liderul rus să controleze, după Ucraina?

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 12:00
17143 citiri
Un fost comandant al NATO descifrează planurile lui Putin: Ce zonă a Europei vrea liderul rus să controleze, după Ucraina?
Vladimir Putin are planuri mari în privința Europei de Est FOTO: Business Insider

Un fost comandant al trupelor NATO din Europa, care a acordat duminică, 3 aprilie 2022, un interviu la postul de televiziune american CNN, a avertizat că obiectivele reale ale președintelui rus Vladimir Putin sunt de a institui ”controlul asupra Europei de Est”.

Generalul american în retragere Wesley Clark a declarat că cea mai bună modalitate de a proteja NATO este ca alianța să ajute Ucraina să învingă Rusia, potrivit Business Insider.

Clark, în vârstă de 77 de ani, care a fost șeful forțelor NATO din Europa între 1997 și 2000, a cerut Statelor Unite să consolideze ajutorul militar acordat Ucrainei, în special cu avioane de luptă.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”El (Putin -n.a.) vrea Ucraina. Vrea statele baltice. Vrea controlul asupra Europei de Est. Vrea să distrugă NATO și să scoată Statele Unite afară de aici”, a spus Wesley Clark.

Fostul comandant NATO, care este și analist al CNN, a afirmat că Putin dorește ”să perturbe sistemul internațional” și să aibă un Occident ”dezarmat moral” și ”emoțional”, pentru a se crede că ambițiile sale sunt legate doar de Ucraina.

Un magnat rus anunță că Putin este ”blocat” în Ucraina: ”Acum are doar două opțiuni”

Clark a cerut, de asemenea, Statelor Unite și aliaților săi din NATO să întărească ajutorul militar pentru Ucraina, în special cu avioane de luptă, o zonă pe care Pentagonul a refuzat să o sprijine, după ce a respins planul Poloniei de a furniza Kiev-ului avioane MIG-29.

”Ucraina este doar câmpul de luptă actual. Dar dacă ucrainenii înving Rusia pe acest câmp de luptă, totul de schimbă. Așadar, cel mai bun mod de a proteja NATO și sistemul internațional, este de a oferi Ucrainei asistența de care are nevoie și s-o lăsăm să se ocupe de Rusia pe câmpul de luptă”, a explicat generalul.

Lavrov a uitat de războiul din Ucraina de 4 zile: Misiunea lui Putin de a atrage o mare putere de partea Rusiei

Clark spune că forțele ruse vor căuta să captureze orașul Dnipro din estul Ucrainei, pentru a opri trupele Kiev-ului să înainteze spre Donbas. Pentru a împiedica Rusia să înainteze acolo, Ucraina ”are nevoie de tancuri, artilerie mobilă și mai multă muniție”.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
#Vladimir Putin, #Wesley Clark conflict Rusia Ucraina, #NATO Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina razboi , #Razboi Ucraina