Volodimir Zelenski, despre reconstrucția Ucrainei: „Trebuie să ne asigurăm că după noi vor veni doar securitate, libertate şi pace”

Miercuri, 21 Iunie 2023, ora 07:20
1638 citiri
Volodimir Zelenski, despre reconstrucția Ucrainei: „Trebuie să ne asigurăm că după noi vor veni doar securitate, libertate şi pace”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că va prezenta la conferinţa privind reconstrucţia Ucrainei, care se desfăşoară la Londra, aspecte ale viziunii legate de transformarea ţării sale. „O Ucraină reconstruită, o Ucraină transformată, o Ucraină întărită este un garant de securitate, este protecţia faţă de orice formă de teroare rusească şi protecţie faţă de orice repetare a agresiunii ruseşti”, a subliniat el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis marţi seară, că în noaptea anterioară au fost doborâte peste 30 de drone Shahed, mulţumindu-le celor care apără cerul pentru ”sute de vieţi salvate, infrastructură salvată”.

„Astăzi, în Herson, salvatori au fost răniţi ca urmare a bombardamentelor ocupanţilor. Ei lucrau la reducerea consecinţelor actului de terorism rusesc de la centrala hidroelectrică de la Kahovka şi au fost bombardaţi de artileria rusească. Opt angajaţi ai serviciilor de urgenţă au fost răniţi şi, din păcate, unul a fost ucis... Condoleanţele mele familiilor lor şi prietenilor! Luptătorii ucraineni vor da cu siguranţă un răspuns teroriştilor la toată această răutate. Fiecare astfel de lovitură a ruşilor, fiecare atac terorist rusesc reprezintă un argument că ocupanţii nu au nicio şansă să rămână undeva pe pământul ucrainean. Aici nu este loc pentru ucigaşi şi terorişti şi nu va fi niciodată”, a subliniat Zelenski.

El a adăugat că luptătorii din sud şi est distrug inamicul şi ”curăţă fizic” Ucraina.

„Protecţia împotriva terorii înseamnă distrugerea teroriştilor. Şi este o garanţie că statul malefic nu va mai avea vreodată ocazia să aducă răul în Ucraina”, a completat el.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că la Londra au început deja primele şedinţe în marja conferinţei privind reconstrucţia Ucrainei, discuţii având loc şi în Elveţia, Germania, Franţa şi Italia.

„Este o muncă la diferite niveluri pentru revenirea noastră. Şi direcţionăm această muncă în aşa fel încât reconstrucţia noastră, revenirea noastră să devină nu doar proiecte de construcţii, ci şi un proiect global de protecţie. O Ucraină reconstruită, o Ucraină transformată, o Ucraină întărită este un purtător de securitate şi un garant de securitate, este protecţia faţă de orice formă de teroare rusească şi protecţie faţă de orice repetare a agresiunii ruseşti”, a afirmat Volodimir Zelenski.

El a adăugat că va prezenta, miercuri, la conferinţa de la Londra unele aspecte ale filosofiei transformării Ucrainei, iar viziunea completă va fi prezentată în cursul acestei luni.

”Împreună cu partenerii noştri şi cu noi toţi de aici din Ucraina trebuie să ne asigurăm că după noi vor veni doar securitate, libertate şi pace”, a spus Zelenski.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #Rusia, #reconstructie , #Ucraina