Incepe Anim'est, cel mai mare festival de film de animatie din Romania

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 17:34
1733 citiri
Incepe Anim'est, cel mai mare festival de film de animatie din Romania

In fiecare an, Anim'est aduce in fata spectatorilor o serie de invitati speciali, animatori sau producatori ai unor animatii celebre. In 2013, festivalul are placerea sa ii prezinte pe Michel Ocelot, celebrul regizor, animator si graphic designer francez, si pe Alex Woo, story artist la Pixar.

Nascut in 1943, Michel Ocelot a urmat studiile unor institutii precum Scoala regionala de Arte Frumoase din Angers, Scoala Nationala Superioara de Arte decorative din Paris sau Institutul de Arte din Los Angeles.

Desi foloseste stiluri si tehnici diferite de animatie, Ocelot nu renunta niciodata la lumea fantastica. Printese medievale, zane, vrajitoare, filmele lui Ocelot trimit spectatorii in calatorii pe taramuri magice, oferindu-le povesti pline de imaginatie.

Regizorul ajunge in atentia publicului cu Kirikou et la Sorcier/ Kirikou si vrajitoarea, primul lungmetraj din cariera, distins cu Premiul pentru cea mai buna animatie la Annecy in 1999 si Cel mai bun lungmetraj animat la Premiile britanice din 2002.

Alex Woo le va da intalnire tuturor fanilor animatiei, vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Patria, unde le va povesti celor prezenti despre cateva dintre cele mai de succes titluri realizate de studio si de ce "Povestea e regele" la Pixar.

Dupa absolvirea liceului din Hong Kong, Alex Woo s-a aventurat catre New York si s-a inscris la Scoala de Arte Tisch, unde si-a completat studiile in productie de film/TV. Lucrarea sa de licenta, scurmetrajul Rex Steele: Nazi Smasher, a castigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru film studentesc, distinctie obtinuta in 2004, Premiul Director's Guild of America Student Filmmaker si Premiul Emmy pentru studenti.

In 2005, Woo a fost membru al Kodak Emerging Filmmakers Showcase in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. De asemena, Alex preda cursul de desen al gesturilor, saptamanal, in cadrul Universitatii Pixar, precum si online, pe site-ul Schoolism.com.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est este cel mai mare festival de film de animatie din Bucuresti si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa.

Sapte sectiuni competitive in cadrul festivalului

Celor sapte sectiuni competitive ale festivalului (lung metraj international, scurt metraj international, film romanesc, film studentesc, videoclip & advertising, balkanimation (deschisa filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia, Minimest) si sectiunii Animash (ex-Mozaic - rezervata celor mai populare filme de animatie ale momentului, premiate la festivaluri de film importante din lume) li se adauga in fiecare an sectiuni speciale. Acestea sunt dedicate unor scoli de film de animatie renumite in intreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum si unor animatori consacrati.

Workshopurile, adresate celor interesati sa se initieze in diverse tehnici de animatie, masterclass-urile si mesele rotunde sustinute de invitati importanti din tara si de peste hotare, petrecerile si concertele completeaza programul celor 10 zile de efervescenta Anim'est in Capitala. Trofeul Anim'est este acordat in fiecare an unui film din competitia de scurt metraj a festivalului.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#festival animatie Animest 2013, #festival animatie Bucuresti program, #festival animatie Animest Pixar, #festival film Animest Bucuresti , #filme