Capitala isi ia hainele de sarbatoare si va invita la targurile de daruri

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 16:30
2184 citiri
Capitala isi ia hainele de sarbatoare si va invita la targurile de daruri
Foto: DirectNews

De sambata si pana dupa Craciun, Capitala imbraca haine festive, bucurestenii fiind invitati sa intre in spiritul sarbatorilor si sa aleaga din timp cadouri pentru cei dragi, targurile cu daruri deschizandu-si portile, unele dintre ele chiar in parcuri tematice cu reni adevarati si brazi impodobiti.

Pana duminica, la Muzeul National de Geologie este deschis Targul de Sfantul Nicolae, o expozitie cu vanzare de bijuterii, cristale si pietre scumpe pretioase. Peste strada, si Muzeul Taranului Roman isi deschide portile pentru un Targ de Sfantul Nicolae care va fi deschis pana duminica, intre 10.00 si 16.00, pentru copii, parinti si bunici - mesteri populari (olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari) vor aduce produse de sezon- sorcove, tuica, vin, turta dulce, cozonaci, masti, impletituri din panuse, podoabe, oale de sarmale, jucarii si cate si mai cate.

Targul cadourilor de Craciun la Sala Dalles deschis pana in ajunul Craciunului, pe 23 decembrie, aduce bucurestenilor o selectie de cadouri alese - dulciuri, decoratiuni, jucarii, bijuterii si creatii handmade alaturi de "Bufetul de carte", de unde parintii vor putea achizitiona carti speciale pentru cei mici, carti ilustrate si cu specific de sarbatori, dar si de "Frigderul biblioteca", in care vizitatorii vor putea rasfoi peste 1.000 de titluri de carte.

Si libraria Carturesti de pe strada Arthur Verona propune anul acesta un targ de sezon, o alternativa la targurile obisnuite de acest fel, care ofera o selectie de cadouri inspirate, alese anume pentru iubitorii de carte, muzica si film, dar si jucarii de lemn, decoratiuni handmade, ceaiuri si accesorii, obiecte de design, turta dulce si alte delicatese. Cu ocazia targului va fi inaugurata si mansarda spatiului in care este deschisa libraria, unde vor fi gazduiti comerciantii de produse bio, o expozitie cu vanzare de bijuterii contemporana si evenimente pentru "pitici".

Pana in ajunul Craciunului va fi deschis si "Festivalul darurilor de Craciun" in foaierul de la etajul I al Salii Palatului. Aici, artistii plastici isi vor prezenta creatiile - figurine decorative, ornamente si aranjamente pentru masa de sarbatoare, si pentru a insiropa acest festin minunat, turta dlce, cozonaci pufosi si produse de confiserie. Tot aici Mosul va indeplini dorintele scrise ale celor mici, cu jucarii, carti si povesti fermecatoare. La targ vor fi prezenti si creatori de bijuterii, producatori de produse bio si distribuitorii de muzica.

Targ de Craciun la City Mall

In perioada 1-23 decembrie 2009 City Mall va imbraca hainele de sarbatoare si se va transforma intr-un taram de poveste - Targul de Craciun de la City Mall care va aduce in atentia clientilor spiritul sarbatorilor de Craciun. Astfel, centrul comercial va fi destinatia ideala pentru cumparaturile aferente acestei periode magice. In plus, aproape in fiecare zi sunt organizate concerte, ateliere creative pentru copii precum si evenimente cu Mos Craciun in prim plan.

Pentru a sprijini comunitatea locala, a fost amplasata la parterul centrului comercial o urna unde vizitatorii pot dona jucarii, care vor ajunge in ziua de Craciun la copii din spitalul Marie Curie.

Targurile de Craciun, amplasate in parcuri

"Parcul lui Mos Craciun", amenajat in Parcul Drumul Taberei din sectorul 6, este locul unde Mosul va aduce zilnic concerte, concursuri cu premii si multe surprize pentru copii, dar si pentru parinti. Masinutele electronice, roata cu lanturi si corzile de bungee jumping, dar si caruselul, trenuletul electric, masinutele si proiectiile de desene animate sunt principala atractie a "Parcului lui Mos Craciun", iar in cortul special amenajat, comerciantii au pregatit cadouri de Mos Nicolae si de Mos Craciun.

Sambata in "Parcul lui Mos Craciun" va poposi si Mos Nicolae, care va aduce o surpriza dulce pentru cei mici - 5.000 de portii de orez cu lapte ce vor fi oferite incepand cu ora 12.00.

Si Parcul Cismigiu isi deschide portile pentru cei mici, sambata seara, cu un Targ de Craciun unde pe intreaga perioada a sarbatorilor bucurestenii vor putea participa la o serie de concerte, copiii vor putea admira sania lui Mos Craciun si "Fabrica de Ingeri". In Parcul Herastrau manifestarile prilejuite de sarbatorile de iarna vor aduce bucurestenilor colinde, muzica populara, dar si muzica specifica tuturor comunitatilor straine din Romania.

Parcul Kiseleff va imbraca si el haine de sarbatoare incepand din acest sfarsit de saptamana, unde va fi lansata "Capitala Bucuriei" - un targ de cadouri dedicat weekend-ul acesta Sfantului Nicolae, concerte, dar si spectacole de teatru si magie, jonglerie si sesiuni de face-painting, precum si un spectacol de foc si o echipa de clovni pentru cei mici. Targul va avea si o zona speciala destinata produselor culinare. Parcul Kiseleff, unde este amenajat un patinoar in aer liber, va gazdui, pana pe 24 decembrie, targuri de cadouri de antichitati si de produse culinare si concerte de muzica.

Pana pe 23 decembrie si Parcul Unirii ii asteapta pe copiii din Capitala la Targul Mosului. Sub titlul "Undeva, cineva zambeste", evenimentul este conceput special pentru copii, pentru a-i invata secretul Craciunului: sa faci daruri celor dragi. Astfel, de vineri, copiii sunt invitati sa aduca si ei o jucarie in dar pentru cei aflati in centre sociale, precum si pentru cei de conditie modesta. In schimbul darurilor, cei mici vor fi rasplatiti cu atmosfera sarbatorilor, Parcul Unirii fiind amenajat ca-n povesti: lumini stralucitoare, brazi impodobiti, personaje din basme, carusel, dar si turta-dulce sau racoritoare.

Tot sambata, la ora 18.00, intreaga Capitala va imbraca haine de sarbatoare, odata ce vor fi aprinse luminile de sarbatori de pe principalele artere ale orasului, moment marcat printr-un foc de artificii.

Sambata, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) va deschide patinoarul artificial din parcul Cismigiu, urmand ca de pe 9 noiembrie sa fie deschis si cel din parcul Unirii, iar de pe 18 decembrie si cel din Herastrau. Tot in Parcul Herastrau vor fi adusi doi reni si o trasura, iar in zona Pietei Charles de Gaulle vor fi montate noi locuri de joaca.

In Parcul Izvor, vizitatorii se vor putea bucura de un brad de Craciun pe aleile parcului luminate si infrumusetate cu decoratiuni de sarbatoare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#targuri daruri Capitata, #targuri cadouri Craciun, #oferte promotii cadouri , #teatre