Zeci de zboruri anulate din cauza unei greve a lucrătorilor din aeroporturi, în Italia

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 08:09
1374 citiri
Zeci de zboruri anulate din cauza unei greve a lucrătorilor din aeroporturi, în Italia
O grevă de 24 de ore în sectorul aviatic programată în Italia Foto: Arhiva Pixabay

Greva națională de 24 de ore a lucrătorilor din aeroporturi și companii aeriene, programată pentru vineri, 24 noiembrie, în Italia, va duce la anularea a zeci de zboruri. În timp ce alte legături sunt garantate prin lege și, prin urmare, vor fi operate.

Greva a fost organizată de sindicatele Flai, Usb, Ost Usb și Cub și va implica lucrătorii din companiile de servicii de handling aeroportuar, angajații companiilor de transport aerian din sectorul handling și lucrătorii din sectorul aerian, aeroportuar și din sectoarele conexe. Intervalul orar este cuprins între orele 00:01 din 24 noiembrie și 23:59 din aceeași zi.

Impactul general asupra mișcărilor aeriene nu este clar deocamdată. Singura companie care asigură zborurile anulate este Ita Airways: vor fi 42 de plecări anulate, toate pe rute interne, dintre care 36 în ziua grevei, "în timp ce toate zborurile internaționale sunt garantate", explică compania aeriană tricoloră.

În comunicatul său, Autoritatea Națională de Aviație Civilă (Enac) amintește că greva exclude "toate zborurile, inclusiv cele charter" programate să plece între orele 7-10 și 18-21, "toate zborurile charter spre/de la insule autorizate sau notificate în mod regulat înainte de data proclamării grevei" și "zborurile de legătură cu insulele cu o singură frecvență zilnică, cu excepția traficului continental". De asemenea, sunt asigurate o serie de legături intercontinentale.

Noi tensiuni între sindicate și guvern înainte de agitația anunțată pentru lunea viitoare. "Nu accept o blocare a transportului în comun timp de 24 de ore, pentru că ar fi un haos.

Dacă vor aplica bunul simț, nu voi interveni, dar dacă intenționează să oprească întreaga Italie timp de 24 de ore, nu voi permite acest lucru și voi face tot ceea ce îmi permite legea”, a declarat vicepremierul și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Matteo Salvini, la intrarea în Forumul Conftrasporto, răspunzând celor care l-au întrebat dacă este pregătit pentru greva de luni, 27 noiembrie, convocată de sindicatele de bază scrie stiridiaspora.ro.

"Unele sindicate de bază au convocat o grevă națională a transportului public local pentru lunea viitoare. Întrucât consider că dreptul la grevă este sacrosanct, dar și dreptul la muncă al italienilor, vom încerca să limităm cât mai mult posibil inconvenientele", a declara, miercuri, ministrul Salvini.

Quarterly Report - Editia 4

Dezastru pentru campioana Napoli. Ce s-a întâmplat după ce a luat titlul în Serie A
Dezastru pentru campioana Napoli. Ce s-a întâmplat după ce a luat titlul în Serie A
Echipele Fiorentina şi SSC Napoli au terminat la egalitate, 2-2, în primul meci al etapei a 37-a (penultima) a campionatului de fotbal al Italiei, disputat vineri seară la Florenţa. Napoli a...
Un tren de marfă a fost răsturnat de tornadă în nordul Italiei. „Este un miracol că nimeni nu a fost rănit” VIDEO
Un tren de marfă a fost răsturnat de tornadă în nordul Italiei. „Este un miracol că nimeni nu a fost rănit” VIDEO
Un tren de marfă cu șapte vagoane a fost răsturnat de o tornadă, joi seara, 16 mai, în apropiere de Mantova, în Italia, au informat vineri, 17 mai, surse citate de ANSA. Toate cele şapte...
#zboruri anulate, #greva, #aeroport, #Italia , #Italia