Angajatul către victimă: "Nu vă crede nimeni. Oricum sunteți niște curve!"

Autor: Visinel Balan - Activist pentru drepturile copiilor abandonati
Luni, 12 Februarie 2024, ora 18:24
2286 citiri

Acest articol îl dedic unei femei, prietenă, psiholog, mamă și superOM. Mirela Bornagel, o persoană remarcabilă, al cărei efort a contribuit la salvarea mai multor victime ale abuzurilor sexuale aflate sub protecția specială a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Sector 4.

Am întâlnit-o pe Mirela inițial pe Facebook, unde mi-a relatat despre mai multe cazuri de abuz, iar cel mai grav mi s-a părut cel în care mi-a scris despre un potențial caz de abuz sexual asupra unor fete aflate în îngrijirea DGASPC Sector 4. Conform declarațiilor sale, angajați ai instituției, care erau colegi de-ai Mirelei, exercitau presiuni asupra victimelor minore pentru retragerea plângerilor. Mirela le-a îndemnat pe fete să depună plângere la poliție.

Unul dintre angajați se adresa unei victime minore într-un mod inacceptabil: „Nu vă crede nimeni. Oricum sunteți niște curve!” Aceste cuvinte au devenit un factor motivant pentru Mirela și pentru mine, determinându-ne să urmăm aceste cazuri. Ca rezultat, în iunie 2023, am reușit să vedem o condamnare definitivă de 12 ani de închisoare pentru abuz sexual - 12 ani de închisoare pentru un asistent maternal care a violat 2 minore aflate în plasament prin DGASPC Sector 4, iar în același an, o altă condamnare de 3 ani pentru un alt angajat pentru infracțiuni sexuale cu minore.

Mirela a încercat în repetate rânduri să alerteze conducerea cu privire la abuzurile care aveau loc la DGASPC Sector 4. În loc să fie auzită, s-a confruntat cu o comisie de disciplină care a propus concedierea ei. N-am stat pe gânduri și l-am sunat pe avocatul Alexandru Dumitrescu. Acest om, după cele expuse la telefon, a spus că o va reprezenta în comisia de disciplină. Asta a și făcut. Îți mulțumesc Alex!

În timp ce eram în vacanță în Grecia cu fiul meu, am primit vestea concedierii sale. I-am transmis Mirelei să păstreze speranța și să nu se dea bătută. N-am stat pe gânduri și l-am sunat pe domnul avocat. I-am transmis Mirelei că suntem alături de ea până la capăt. Valoarea copiilor abandonați este imensă, și ei aveau o adevărată apărătoare în persoana ei. Important este să te simți protejat și să știi că există cineva care gândește la tine și te protejează ca pe copilul său. Acest lucru se simte clar în misiunea ei.

Astăzi, după o bătălie juridică aprigă, drepturile Mirelei Maria Bornagel, fostă angajată la DGASPC Sector 4, au fost restabilite.

Dacă ai fost martorul unui abuz în cadrul DGASPC, contactează-mă. Voi lupta pentru tine până la capăt!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#abuzuri, #abuzuri sezuale, #centre de plasament, #ajutorare victime , #stiri sociale