Accident cumplit în Vaslui. Doi morți și patru răniți, un autocar cu 40 de persoane și două autoturisme implicate

Sambata, 09 Septembrie 2023, ora 09:43
2271 citiri
Accident cumplit în Vaslui. Doi morți și patru răniți, un autocar cu 40 de persoane și două autoturisme implicate
Accident în care au fost implicate un autocar și două autoturisme FOTO vremeanoua.ro

Încă o persoană implicată în accidentul produs, vineri noaptea, pe DE 581, în zona Crasna, a decedat, în total fiind înregistrate două persoane decedat şi patru rănite, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

"Din primele cercetări efectuate se pare că un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi, condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Ghidigeni, aflat singur în autoturism, care se deplasa din direcţia Crasna spre Bârlad, ar fi acroşat bordura unui pod rutier şi ar fi pătruns pe sensul opus unde ar fi acroşat un autoturism înmatriculat în judeţul Alba, condus pe direcţia Bârlad - Crasna de un bărbat de 26 de ani, din comuna Drânceni, judeţul Vaslui. Ulterior producerii impactului, autoturismul înmatriculat în judeţul Alba ar fi fost acroşat de către un autocar înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat de 36 de ani, din Bucureşti, care circula în spatele autoturismului, pe sensul Bârlad - Crasna. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto din judeţul Galaţi şi al unui pasager din autoturismul înmatriculat în judeţul Alba, bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Stănileşti", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, ceilalţi patru ocupanţi ai autoturismului înmatriculat în judeţul Alba au fost transportaţi la unităţi medicale pentru acordarea de îngrijiri medicale, doi dintre aceştia, bărbaţi în vârstă de 47, respectiv 26 de ani, din Stănileşti, fiind în stare gravă.

Din autocarul implicat în accident nu au fost persoane vătămate.

Conducătorul autocarului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Conducătorul autoturismului înmatriculat în judeţul Alba nu a putut fi testat la faţa locului, urmând să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

ORA 07.32 Vaslui: O persoană decedată şi cinci rănite într-un accident rutier în zona Crasna

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme şi un autocar, în zona Crasna.

"La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite şase victime, dintre care cinci încarcerate. Toate cele cinci victime încarcerate se aflau într-un autoturism. Dintre cele cinci victime încarcerate, două persoane se aflau în stop cardiorespirator, două în comă şi doar o persoană era conştientă. Pompierii au efectuat manevrele pentru descarcerare concomitent cu acţiunile medicilor şi paramedicilor pentru stabilizarea victimelor. Toate victimele au fost descarcerate, însă în cazul uneia dintre victimele aflate în stop cardiorespirator medicul de pe ambulanţa SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la faţa locului şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Persoanele din autocar au fost evaluate, însă nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

La locul producerii accidentului, Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, la intervenţie participând şase subofiţeri şi un ofiţer. De asemenea, au fost deplasate trei autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Potrivit ISU Vaslui, în autocar se aflau 40 de persoane, dintre care 38 de pasageri şi doi şoferi. Oficialii instituţiei au precizat că în cazul acestui accident rutier nu a fost activat Planul roşu de intervenţie, deşi au fost implicate trei vehicule şi 46 de persoane, deoarece numărul victimelor a fost de şase, sub pragul minim care ar fi impus activarea acestui plan.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.

Copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni, la Turda. Victima se afla pe trotinetă
Copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni, la Turda. Victima se afla pe trotinetă
Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital vineri, 26 aprilie, după ce a fost lovit de o maşină pe o trecere de pietoni din municipiul clujean Turda. Băiatul traversa regulamentar strada cu...
Accident cu 7 victime pe DN7. Un microbuz a intrat în parapetul care desparte sensurile de mers FOTO
Accident cu 7 victime pe DN7. Un microbuz a intrat în parapetul care desparte sensurile de mers FOTO
Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 56 de ani au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc marţi seară, 23 aprilie, la intrarea în Deva, după ce microbuzul în care...
#accident morti, #accident autocar, #accident rutier, #Vaslui , #accident