Deputatii dezbat cazul Nastase

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:43
974 citiri
Deputatii dezbat cazul Nastase
Foto: Evenimentul Zilei

Deputatii dezbat marti cazul Adrian Nastase urmand sa se pronunte prin vot secret cu bile asupra admisibilitatii solicitarii procurorului general de reluare a votului privind inceperea urmaririi penale in cazul Adrian Nastase, pe dosarul Zambaccian 1.

Deputatii au demarat discutiile marti in jurul orei 14.30, dupa ce initial au discutat despre plangerea PNL depusa impotriva Monicai Iacob Ridzi, anunta Antena 3.

Secretarul Camerei, Sever Voinescu, a declaratluni la finalul sedintei Biroului Permanent ca s-a decis, in urma unor discutii in contradictoriu de aproape 3 ore, ca plenul sa se pronunte marti asupra propunerii de hotarare formulate de social-democratul Bogdan Niculescu Duvaz, privind admisibilitatea solicitarii lui Kovesi de reluare a votului pe dosarul Zambaccian 1.

In urma acestei proceduri, "daca va mai fi cazul", deputatii se vor pronunta si asupra proiectului de hotarare intocmit in sedinta de Birou Permanent de saptamana trecuta, privind solicitarea propriu-zisa de incepere a urmaririi penale a lui Nastase, a precizat Voinescu.

Potrivit democrat-liberalului, discutiile asupra subiectului Nastase s-au concentrat asupra viziunilor diferite ale PD-L si celorlalte formatiuni parlamentare privind ce anume ar trebui sa se voteze in plen.

Biroul Permanent a decis saptamana trecuta, in absenta reprezentantilor PSD, ca dezbaterile in plen pe marginea scrisorii Procurorului General prin care se solicita aviz pentru inceperii urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase sa fie reluate miercurea viitoare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Sever Voinescu, #deputati plen, #discutii, #Zambaccian 1, #Adrian Nastase , #deputat