Nastase nu se simte inghesuit de presa: Chiar imi face placere!

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 18:38
1086 citiri
Nastase nu se simte inghesuit de presa: Chiar imi face placere!
Foto: Arhiva/ Anca Bundaru

Deputatii au pus in aplicare, marti, hotararea de mutare a jurnalistilor din proximitatea lor, social-democratul Adrian Nastase afirmand, totusi, ca presa trebuie sa aiba acces la orice informatie si ca el personal se simte bine intre ziaristi.

Intrebat daca este de acord cu decizia Biroului Permanent al Camerei de a-i muta pe jurnalisti din apropierea deputatilor, Adrian Nastase a spus ca el doreste ca presa sa aiba "acces peste tot".

"Eu inteleg ca au fost niste consultari cu reprezentatii presei si s-a incercat gasirea unor solutii cat mai bune pentru desfasurarea lucrarilor si pentru activitatile media", a completat vicepresedintele Camerei.

Mai mult, solicitat de un jurnalist sa raspunda daca se simte inghesuit de presa, el a raspuns: "M-am obisnuit si chiar imi face placere".

Spunandu-i-se ca hotararea s-a luat cu unanimitate de voturi, deci si el fiind de acord, Nastase a sustinut ca, la vremea respectiva, s-a luat o hotarare de principiu si ca nu a vazut textul deciziei. "Nu am vazut textul ca atare, atunci a fost un acord de principiu", a spus vicepresedintele Camerei.

Ceva mai vocal a fost democrat-liberalul Mircea Toader care a spus ca jurnalistii pot "da stire de oriunde, ca televiziunea se vede de oriunde" si ca ziaristii au fost mutati de la nivelul P1 al Parlamentului "fiindca nu este loc".

"Nu va suparati, asta este corectitudine, cum stam noi gramada toti aici, noi parlamentarii, dumneavostra cu studiourile, trece unul, vine altul?", i-a intrebat Toader pe ziaristii suparati de hotararea deputatilor. Mai mult, el a afirmat ca nu stie ca au fost luate fotoliile jurnalistilor de la nivelul P1.

Alti parlamentari prezenti la Biroul Permanent nu au comentat prea multe pe marginea acestui subiect, liberalul Eugen Nicolaescu sustinand ca acum a auzit despre masuri, iar Georgian Pop a raspuns ziaristilor, intrebat despre aceasta problema, "Hristos a inviat".

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, in data de 23 martie, infiintarea unui centru media la etajul P al forului, unde vor fi mutate toate mini-studiourile TV acreditate, iar jurnalistii vor avea acces pe durata sedintelor de plen "in spatii special amenajate".

Secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, a anuntat atunci ca centrul media va fi organizat la etajul P, intre sala de presa Iuliu Maniu, care va putea fi utilizata in continuare, si sala de conferinte Spiru Haret, urmand ca Muzeul Camerei Deputatilor ce functioneaza in prezent in acest spatiu sa fie relocat in Corpul C3, cota -9.

Totodata, jurnalistii care urmaresc sedintele deputatilor de pe televizorul situat in holul de la P1, de langa sala de plen, vor fi mutati un etaj mai jos, la P. Potrivit lui Mircovici, presa va avea totusi acces la etajul P1.

Deputatul a mai spus ca si brienfing-urile de presa de dupa sedintele de Birou Permanent, care se tin in prezent la P1, vor fi mutate la sala Spiru Haret. "Deci la nivelul P, pe toata zona, se organizeaza un centru de presa in care vor fi mutate toate mini-studiourile acreditate la Camera. Dotarile aferente centrului media vor fi relocate de la P1, iar cele aferente Muzeului vor fi relocate de la P.

Toate dotarile suplimentare necesare vor fi aprobate de Secretarul General al Camerei", a mai spus deputatul. El a precizat ca fondurile necesare centrului media si relocarilor "sunt nesemnificative".

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#Adrian Nastase regulament jurnalisti, #inghesuit jurnalisti Nastase , #deputat
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Nastase nu se simte inghesuit de presa: Chiar imi face placere!