Managerul spitalului Floreasca si un medic ATI, urmariti penal in cazul Nastase

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 19:18
2913 citiri
Managerul spitalului Floreasca si un medic ATI, urmariti penal in cazul Nastase
Foto: AP

Managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, medicul Radu Alexandru Macovei, si un medic de la sectia de Terapie intensiva a unitatii medicale sunt urmariti penal pentru favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie in cazul Adrian Nastase.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au extins cercetarile fata de alte doua persoane in dosarul in care un medic si trei politisti fusesera anterior pusi sub invinuire pentru favorizarea infractorului si totodata au inceput urmarirea penala fata de Macovei Radu Alexandru, medic, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, si Bragadireanu Petrica Simona, medic la sectia ATI (terapie intensiva) in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", se arata intr-un comunicat remis presei miercuri de DNA.

Managerul Spitalului Floreasca, invinuit de favorizarea lui Nastase - surse

In ordonanta de extindere a cercetarilor si de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca invinuitii Macovei Radu Alexandru si Bragadireanu Petrica Simona, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase, se sustine in comunicat.

Miercuri, celor doua persoane invinuite li s-au adus la cunostinta acuzatiile.

In 26 iunie, DNA a anuntat ca medicul Serban Bradisteanu, adjunctul sefului Politiei Capitalei Dumitru Gheorghe si ofiterii de politie judiciara Nicolae Costea si Marian Apostol sunt cercetati penal pentru "favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie" in cazul lui Adrian Nastase.

Potrivit DNA, in rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca "exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru Adrian Nastase".

Adrian Nastase nu necesita internare in spital - raport IML (Video)

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, in data de 20 iunie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, la locuinta sa, in momentul in care politistii au venit sa-l ridice pentru a-l duce in arest. In urma tentativei de sinucidere, Nastase a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde, a doua zi, a fost supus unei interventii chirurgicale. Nastase a ramas la Floreasca pana in 26 iunie, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#manager Floreasca medic Nastase, #urmariti penal Nastase, #manager Floreasca DNA, #Radu Macovei citat DNA, #medici sinucidere Nastase , #impuscat