Nastase: Guvernul a cautat in camara, n-a gasit bani

Joi, 03 Mai 2012, ora 16:12
2755 citiri
Nastase: Guvernul a cautat in camara, n-a gasit bani

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca noul Guvern a cautat "in camara" sa vada ce rezerve sunt acolo, referindu-se la reintregirea pensiilor si salariilor, anuntata de premierul desemnat Victor Ponta.

"Sunt doua chestiuni pe care le intelegem cu usurinta. Un nou guvern vine si se uita in camara, se uita ce rezerve sunt acolo. Tebuie sa asteptam sa vedem raspunsul definitiv", a spus liderul social democrat, joi.

Acesta a explicat ca Opozitia aflase ca erau pregatiti cinci miliarde de euro pentru acest proiect, insa a realizat ca acesti bani nu ar fi destinati, de fapt, pentru reintregirea salariilor.

"Aflasem ca acolo sunt cinci miliarde de euro pregatiti pentru proiectele astea. Sunt de fapt cinci miliarde care sunt niste imprumuturi, niste datorii. Guvernul va face toate eforturile posibile pentru a duce la capat cele doua angajamente. Nu sunt promisiuni, sunt angajamente", a precizat Adrian Nastase, care a afirmat ca trebuie asteptat rezultatul contabilitatii pe care o va face ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Premierul desemnat, Victor Ponta, si-a acuzat joi predecesorii ca nu au prevazut banii necesari pentru reintregirea salariilor bugetarilor si pentru inapoierea banilor retinuti neconstitutional de la pensionari, in ciuda faptului ca au dat declaratii in acest sens.

Ponta: Ungureanu nu a prevazut bani pentru reintregirea salariilor, a prevazut vorbe

"Negocierile cu FMI au si inceput sub coordonarea vicepremierului Florin Georgescu si situatia e mult mai rea decat afirma premierul Ungureanu si decat credeam(...) Astazi, cand profesionisti ca Florin Georgescu au inceput sa se uite pe acte(...), rezulta ca domnul Ungureanu in niciun loc nu a prevazut bani pentru reintregirea salariilor, au prevazut vorbe", a acuzat Victor Ponta.

Mai mult, acesta a sustinut ca actualul guvern, demis prin motiune de cenzura, "nu a alocat niciun leu pentru restituirea sumelor pentru pensionari".

Totodata, Victor Ponta si-a exprimat regretul ca "nici guvernul Ungureanu, nici guvernul Boc nu s-au abtinut de la aloca politic sume si bani din fondurile de rezerva catre clientela politica.

"Regret ca si in aceste zile, si ieri si astazi, premierul demis continua sa rezolve probleme clientelare, numind in functii nu stiu de ce pentru 3 zile, acordand avantaje", a mai comentat Victor Ponta.

Citeste si:
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...