Adrian Nastase: Diplomatia in bascalie a lui Basescu ne dauneaza

Joi, 08 Martie 2012, ora 23:21
3098 citiri
Adrian Nastase: Diplomatia in bascalie a lui Basescu ne dauneaza
Foto: B1 TV

Fostul premier Adrian Nastase a criticat modul in care Traian Basescu ne reprezinta tara in exterior, dand exemplu semnatura presedintelui pe Tratatul fiscal, in timpul ceremoniei de semnare a acestuia de saptamana trecuta, de la Bruxelles.

"Traian Basescu a semnat Tratatul fiscal si, ca se se amuze, a pus si data. S-a incapatanat si a vrut sa le arate celorlalti ca e mai destept. Ceea ce este si mai penibil este ca a scris data si gresit. Cand va veni textul la ratificare, in parlamentele altor state, poate ca vor spune ca e o varianta mai veche a tratatului. Aceasta diplomatie in bascalie nu poate decat sa ne dauneze", a spus Nastase joi seara, la B1TV.

In viziunea actualului presedinte al Consiliului National al PSD, "Traian Basescu greseste de fiecare data".

"Cand pleaca la o reuniune spune ce va face el cand se va intalni cu ursul in padure, iar cand se intoarce, zice ca ursul nu l-a vazut sau a trecut pe langa el", a adaugat ironic Nastase, criticand si "supracomunicarea pe plan intern" pe care o promoveaza seful statului.

Nastase: Discursul lui Basescu, plin de prostii

"Traian Basescu incearca sa compenseze problemele diplomatice printr-o supracomunicare in plan intern. El face conferinte de presa, tine discursuri in Parlament. Mi se pare halucinant felul in care a aratat ca nu cunoaste propriile atributii in materie de incheiere a tratatelor", a acuzat Adrian Nastase.

In viziunea fostului diplomat, "depinde ce vrei sa faci, sa arati ca tu conduci Europa sau tu sa ai in cap interesul poporului tau".

Nici in privinta relatiei Romaniei cu marile puteri, Nastase nu e multumit de atitudinea presedintelui.

"Nu poti sa incerci sa te raportezi la UE sau Washington plangandu-te de o situatie de fapt. Sigur ca noi ne-am ascuns adeseori, ca stat mic, in spatele dreptului international. Este vorba si de gradul de incredere intre tarile respective si Romania", a explicat Nastase.

Ulterior, fostul premier s-a declarat "inca un adversar redutabil pentru Traian Basescu".

"El are o foarte mare problema, consilierii lui ii spun probabil sa taca, dar eu cred ca haina de presedinte nu i s-a potrivit niciodata. Daca te uiti la el, iti dai seama ca nu se simte confortabil nici cu el insusi. Daca te uiti in jurul lui, iti dai seama ca nu se simte confortabil cu nimeni", a mai opinat Adrian Nastase.

In cadrul emisiunii, fostul premier a mai vorbit despre viata de apicultor, la Cornu, si a povestit ca, "atunci cand ma satur de talk-show-uri, inchid televizorul, pun muzica si lucrez cu mainile. Este un fel de brain-washing".

Despre Victor Ponta, actualul presedinte al partidului din care face parte, Nastase a spus ca are "in continuare" incredere in el.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că le-a prezentat colegilor şi prietenilor săi, Virgil Delureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil...
#Adrian Nastase politica externa Basescu, #Nastase semnatura tratat Basescu, #Nastase Cristoiu B1TV , #Traian Basescu