Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin ar putea dura cateva luni

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:44
2268 citiri
Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin ar putea dura cateva luni
Foto: Arhiva

Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin ar putea dura peste doua luni pentru ca trebuie indeplinite mai multe formalitati, explica Francesco Speroni, desemnat luni raportor al Parlamentului European in dosarul Severin.

In primul rand, deputatul italian asteapta de la organele de cercetare penala informatii referitoare la caz, in conditiile in care la Parlamentul European s-a primit doar cererea de ridicare a imunitatii.

"Il vom intreba pe domnul Severin daca va participa la urmatoarea noastra sedinta. Daca doreste, isi poate spune punctul de vedere si poate raspunde la intrebarile membrilor comisiei. Au fost putine cazuri de refuz pana acum. Deputatul in cauza decide daca vine sau nu, procedura oricum isi urmeaza cursul, iar raportul trebuie intocmit", a declarat raportorul PE pentru TVR.

Inainte de a ajunge in plen, cererea de ridicare a imunitatii trebuie aprobata de Comisia de Afaceri Juridice, iar urmatoarea sedinta este abia pe 23 mai.

"Cred ca votul in plen va avea loc in luna iulie. Ar putea fi si mai devreme daca presedintele comisiei JURI decide sa convoace o sedinta extraordinara", a mai precizat acesta.

Adrian Severin va putea afla doar dupa votul plenului PE daca ramane sau nu fara imunitate.

Ministerul roman al Justitiei a transmis saptamana trecuta presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, membru al PE, fata de care exista suspiciunea de savarsire a infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.

Reporterii britanici de la "The Sunday Times" au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesii europeni ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser. Ultimii doi au demisionat imediat din PE, Severin a rezistat presiunilor eurodeputatilor socialisti si pesedistilor, fiind exclus in 23 martie din grupul PES.

C.B.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Adrian Severin imunitate, #Severin coruptie Parlamentul European , #Parlamentul European