Epilog. Sacrificiul lui Adriean Videanu pentru Bucuresti

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 17:35
4574 citiri
Epilog. Sacrificiul lui Adriean Videanu pentru Bucuresti

Pana in ultima clipa a mandatului de primar, Adriean Videanu a ramas acelasi edil arogant, un performer neinteles si hulit pe nedrept. Chiar si in discursul de adio s-a laudat cu circulatia la nivel european, cu buna gestionare a banilor, cu succesul "borduriadei" si cu infrastructura moderna. Insa a venit si cu ceva nou: ideea de sacrificiu colectiv pentru bunastarea generala.

Ce ne spune domnul Videanu? Ca bucurestenii trebuie sa inteleaga ca a noastra biata Capitala nu poate sa devina una cu adevarat europeana ca Viena, Paris sau Praga. Singura noastra sansa ar fi sacrificiul pentru progres.

Fostul primar sustine ca europenii mai vestici ca noi au inceput mult mai devreme procesul de modernizare. Asa incat e normal ca Bucurestii sa recupereze terenul mai greu. "Modernizarea Capitalei nu se poate decat printr-un sacrificiu comun, atat din partea administratiei, cat si din partea cetatenilor", adauga apoteotic Videanu.

OK, am inteles, trebuie sa ne sacrificam pentru viitorul glorios al Capitalei, pentru ca macar urmasii nostri sa aiba un oras modern si curat.

Bucuresteanul stie cel mai bine ce inseamna sacrificiul: de vreo cativa ani simte gustul amar al sacrificiului involuntar, in fiecare zi cand merge ca melcul la serviciu sau cand se ineaca de praf. S-a obisnuit sa ajunga la Constanta in 2-3 ore, insa din Baneasa pana in Berceni sa faca jumatate de zi.

Mai am insa si eu o singura doleanta. Daca tot ne sacrificam de la mic la mare pentru orasul nostru, as vrea sa ii vad in randul sacrificatilor si pe rechinii imobiliari care ridica monstri de beton si sticla langa monumente istorice, pe afaceristii care au facut avere de pe urma borduriadei, pe artizanii defrisarii parcurilor si pe concesionarii pe viata ai putinelor parcari din Capitala.

Si nu doar pe ei i-as vedea cu drag suiti pe roata de sacrificiu, ci si pe functionarii din primarie si consiliu, care si-au luat comisioane cu multe cifre pentru a semna avize de constructie pentru mall-uri in parcuri sau pentru a acorda diverse contracte dubioase unor firme capusa.

Si daca tot vorbim de jertfirea de sine, cum se face ca insusi Adriean Videanu a profitat prin firma sa de un contract de pus borduri in Capitala pe care o pastorea? Pai asta e sacrificiu domnule ex-primar?

Ne invitati sa mergem la serviciu cu RATB-ul. Nicio problema, suntem popor ascultator si ne-am fi sacrificat, cu conditia sa va avem partener de autobuz. Iar daca intarziati la primarie din cauza traficului, trebuia sa vi se taie din salariu, asa cum pateste bucuresteanul de rand.

In fiecare zi, l-am cautat prin 104 pe fostul edil. Degeaba. El s-a suit in vehiculele RATB la ocazii speciale cand a facut mare tam-tam si a chemat toata presa sa-i arate realizarile lui din tramvai.

In plus, domnul Videanu sta in zona Alba Iulia, relativ aproape de centrul Capitalei, deci si de fostul loc de munca de la primarie. As vrea sa il vad daca ne mai indeamna sa folosim transportul in comun, dupa ce merge el macar o singura data cu troleul 69 din Drumul Taberei pana in Pantelimon.

E, s-a dus si Videanu cu proiectele lui elucubrante si solutiile de sacrificiu. A inceput o noua era la Primaria Capitalei - epoca Doctorului. Sa vedem ce va face Sorin Oprescu: va gasi o solutie pentru a imbunatati viata bucurestenilor sau ne va indemna si el resemnat sa ne sacrificam pentru viitor.

Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10...
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#primarie, #Bucuresti, #Capitala, #Adriean Videanu, #sacrificiu , #stiri Adriean Videanu