Singura companie aeriană care activează pe Aeroportul Brașov vrea să suspende zborurile: ”Nu putem pune în pericol siguranța pasagerilor”

Luni, 26 Iunie 2023, ora 16:38
5244 citiri
Singura companie aeriană care activează pe Aeroportul Brașov vrea să suspende zborurile: ”Nu putem pune în pericol siguranța pasagerilor”
Compania aeriană DAN AIR analizează suspendarea zborurilor de pe aeroportul din Brașov FOTO Facebook Dan Air

Compania aeriană DAN AIR, singurul operator care activa pe Aeroportul din Brașov, analizează suspendarea zborurilor de pe aeroportul din Brașov, după mai multe incidente care au dus la întârzieri și aterizări pe alte aeroporturi.

Conform unei comunicări din partea Economica.net, CEO-ul DAN AIR, Matt Ian David a susținut ar putea suspenda zborurile de pe aeroportul din Brașov. „Analizăm să nu mai zburăm de pe aeroportul din Brașov. Le-am cerut colegilor mei să vină cu soluții, să reducă anumite riscuri, dacă până mâine nu se pot rezolva, vom suspenda zborurile. Nu putem pune în pericol siguranța pasagerilor după incidentul din 24 iunie. A fost ultima picătură. Cei care vor să anuleze vor primi banii înapoi, iar cei care vor vrea să zboare, le vom pune la dispoziție, gratuit, autocar spre București, iar zborurile vor fi efectuate de aici”, a declarat pentru sursa citată Matt Ian David.

Circa 3.200 de pasageri care urmau să zboare cu DAN AIR ar fi afectați de anularea zborurilor în următoarele două săptămâni și peste 20.000 pentru întreg sezonul, a mai declarat oficialul companiei.

Conflictul Dan Air cu Romatsa

Pe data de 24 iunie 2023, controlorii de trafic ROMATSA au întârziat aterizarea la Brașov a zborului DN288 Madrid-Brașov-București pentru a permite decolarea unei alte aeronave. Conform unei comunicări emise pe Facebook de către compania aeriană, ”acest lucru încalcă reglementările aeronautice în vigoare care prevăd că aeronavele care se află în proceduri de apropiere pentru aterizare trebuie să li se dea prioritate mai ales în condiții meteo nefavorabile așa cum a întâmpinat la ora aterizării zborul DAN AIR DN288.”

Oficialii Dan Air au susținut că reprezentanții controlului de trafic aerian din Arad care monitorizează printr-un turn virtual aeroportul Brașov au pus în pericol atât viața pasagerilor DAN AIR cât și siguranța zborului prin nerespectarea reglementărilor aeronautice care stabilesc că aterizările au prioritate față de decolări.

Aeronava DAN AIR călătorea de la Madrid la Brașov, cu 83 de pasageri la bord. Pasagerii îmbarcați la Madrid au decolat către Brașov la ora 14:00, cu o întârziere de 1 ora și 30 de minute având în vedere restricțiile de rută și capacitatea aeroportului Madrid de a deservi aeronavele.

Compania ROMATSA a reacționat la acuzele DAN AIR printr-o postare scrisă pe Facebook duminică, 25 iunie 2023: Parte din comunicare explica faptul că „în niciun moment siguranța pasagerilor zborului DN288 Madrid-Brașov-București nu a fost pusă în pericol, iar instrucțiunea controlorilor de trafic aerian către piloți a avut în vedere tocmai asigurarea aterizării în condiții optime, atunci când pista era liberă. Aeronava care se pregătea de decolare avea slot la aterizare și conform normativelor europene este prioritară asigurarea decolării cu minim de întârziere”, declarație la care compania aeriană a răspuns, tot pe Facebook.

Mâine, 27 iunie, conducerea companiei aeriene va susține o conferință de presă unde va anunța decizia finală.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#aeroport Brasov, #suspendare zboruri, #suspendare zboruri Romania, #Romatsa , #aeroport