O agenție de turism importantă, amendată drastic de Protecția Consumatorilor

Joi, 19 Mai 2022, ora 11:55
4311 citiri
O agenție de turism importantă, amendată drastic de Protecția Consumatorilor
O agenție de turism a fost amendată de ANPC cu 90.000 lei FOTO: Unsplash.com

În urma controalelor realizate, comisarii CPCMB au aplicat amenzi agenţiei de turism CHRISTIAN’76 TOUR în valoare de 90.000 lei, 3 avertismente, precum și 7 propuneri de încetare a practicilor incorecte.

Neregulile constatate de echipele de control au fost: indicarea unor reduceri de prețuri, la cele practicate fără a se putea demonstra această diminuare în istoricul prețului, cât menționarea prețurilor folosind sintagma „de la...” fără a preciza un preț maxim.

Indicarea taxei incluse, nefiind specificat clar la ce tip de taxe se referă mențiunea, în condiția în care în contract apăreau și taxe neincluse - se numără printre nereguli.

Și afișarea prețului în euro la pachete de servicii turistice din România, cât și

existența a 2 puncte de lucru cu sediu expirat, au fost considerate nereguli.

Consumatorii trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație, cazare, transport, serviciile de masă, precum și de modalitățile de plată.

Agenția de turism are obligația să furnizeze turiștilor, în scris, în vederea încheierii contractului, informații referitoare la: localitatea de destinație; ruta de parcurs, mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate, caracteristicile și categoria acestuia/acestora; serviciile de masă oferite și categoria de clasificare a unităților de alimentație, cuantumul avansului, dacă este cazul, precum și termenul pentru achitarea restului de plată.

#agentie turism, #amenzi ANPC, #vacante, #preturi, #romani , #agentii turism