Află care sunt băuturile alcoolice care te îngrașă cel mai mult

Luni, 04 Martie 2024, ora 21:33
4422 citiri
Află care sunt băuturile alcoolice care te îngrașă cel mai mult
bauturi alcoolice FOTO: freepik.com

Băuturile alcoolice pe care le consumi constant ar putea reprezenta un procent semnificativ din kilogramele în plus care îți dau greutatea peste cap. Știai că un cocktail cu votca sau un gin tonic conține tot atâtea calorii câte arzi în timpul unui antrenament viguros la sală? Fă o favoare siluetei tale și redu următoarele tipuri de băuturi din meniul tău!

Lichior

Lichiorul este un digestiv gustos și savuros, de la care nu te poți abține înainte de masă ori după o zi lungă de muncă? Află că este și una dintre băuturile alcoolice care îngrașă cel mai mult. Doar 25 de ml de lichior ajunge până la 90 de calorii, în funcție de aromele, cantitatea de zahăr și alte ingrediente folosite în prepararea lui.

Bere

Vara este tot mai aproape, iar berea rece și spumoasă reprezintă băutură-vedetă a sezonului. Înainte de a bea zi de zi câte o bere (sau de a o comanda și pe a doua atunci când ieși în oraș), este important să știi că o singură sticlă conține între 150 și 250 de calorii. Iar aceste calorii nu ezită să se depună în straturi adipoase în cele mai inestetice zone ale corpului tău. Limitează consumul de bere la o singură doză o dată la câteva zile dacă vrei să te menții în formă sau să slăbești.

Vin

Nu contează că este spumant sau nu, roșu sau alb, cert este faptul vinul se află pe lista băuturilor alcoolice cu un număr mare de calorii care adaugă rapid kilograme în plus siluetei tale. Un pahar de vin furnizează organismului în jur de 80-90 de calorii. Dacă este combinat cu sucuri sau adăugat în cocktailuri, aportul caloric crește alarmant, iar vinul se transformă într-un dușman al siluetei tale.

Votca

Ai crede că mai degrabă arde caloriile din organism, nu-i așa? Greșit! Votca nu este cea mai bună alegere când vine vorba de băuturi alcoolice. Un singur shot de votca conține 60 de calorii. Cum această tărie este favorită pentru prepararea multor cocktailuri delicioase, numărul de calorii crește rapid, ajungând la 200 sau chiar peste, pentru un pahar de suc cu vodca.

Gin tonic

Ginul tonic este o băutură clasică, adorată de milioane de oameni din întreagă lume, dar destul de "păcătoasă" când vine vorba de dietă și slăbit. Un pahar de gin tonic are până la 120 de calorii. Consumul unui singur pahar anulează rezultatul obținut într-o ședință energică de antrenament fizic la sală. Nu merită, nu-i așa?

Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Începând de marți, 30 aprilie, Regele Charles al III-lea se întoarce la muncă. El își va relua activităţile publice, medicii săi considerând "foarte încurajatoare" evoluţia stării...
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Mielul este una dintre cele mai sănătoase cărnuri: conține grăsimi bune, este o sursă importantă de zinc, de seleniu și este bogată în vitamine din complexul B. În plus, carnea slabă de...
#alcool, #consum alcool, #sanatate, #calorii, #dieta, #silueta , #alcool