Cum le recomandă Iohannis românilor să voteze în 2024. Primul discurs al președintelui din acest an

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 14:19
3725 citiri
Cum le recomandă Iohannis românilor să voteze în 2024. Primul discurs al președintelui din acest an
Președintele Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit marţi, 23 ianuarie, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice în România, despre importanța alegerilor care vor avea loc anul acesta în țara noastră.

Șeful statului a subliniat că 2024 este şi un an electoral foarte important în plan european şi naţional.

”Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. România a parcurs cu succes drumul către libertate şi democraţie, şi-a ocupat locul meritat în Uniunea Europeană şi în NATO. Vom rămâne vigilenţi în faţa curentelor extremiste şi nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori şi a principiilor de bază ale societăţii noastre”, a afirmat Iohannis.

”Eu mizez pe dialog, colaborare şi solidaritate pentru a construi o lume mai sigură şi mai prosperă. Iar inclusiv rolul dumneavoastră, al diplomaţilor, este de a găsi elementele care ne apropie şi ne fac mai puternici împreună”, a continuat șeful statului.

Iohannis a subliniat că, în contextul actualelor crize globale, ”nu ne putem permite să fim slabi, divizaţi sau incoerenţi”.

”Trebuie să apărăm ordinea mondială bazată pe reguli, precum şi comunitatea noastră de valori şi securitate. Contez, în acest sens, pe implicarea dumneavoastră, aşa cum contez şi pe cea a diplomaţilor români”, a mai spus șeful statului.

Anul 2024, important pentru Parteneriatul Strategic cu SUA

”Anul 2024 se prefigurează a fi unul important și pentru Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Vom avea o agendă amplă și diversă a viitoarei runde a Dialogului Strategic bilateral din primăvară.

Sunt convins că acțiunea noastră comună va continua, cu efecte pozitive, tangibile pentru securitatea, reziliența, prosperitatea și conectivitatea zonei Mării Negre.

Salut adoptarea anul trecut a primei strategii americane pentru regiunea Mării Negre, elaborate și pe baza contribuțiilor substanțiale ale României.

România va continua să aibă o acțiune îndreptată spre consolidarea proiectului comun european și a profilului său în cadrul Uniunii Europene. Trebuie să lucrăm pe mai departe pentru a construi împreună o Europă unită și coezivă, care caută soluții echitabile, într-un spirit de solidaritate și respect.

Pentru a atinge acest obiectiv, România se va implica activ în dialogul european privind conturarea viitoarei Agende Strategice și va rămâne un susținător energic al procesului de extindere, inclusiv prin prisma valențelor strategice ale acestuia. Vom rămâne o voce puternică în sprijinul adoptării unor noi soluții menite să consolideze securitatea internă a Uniunii, inclusiv prin întărirea spațiului de liberă circulație”, a mai declarat Iohannis.

Iohannis a mai vorbit și despre războiul din Ucraina și aderarea Republicii Moldova la UE, reiterând sprijinul României pentru cele două țări.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Deși războiul lui Putin a depășit borna celor 2 ani, Rusia nu și-a putut îndeplini obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină din cauza eșecurilor armatei roșii. Acum conflictul...
#alegeri 2024 romania, #Klaus Iohannis presedinte, #razboi Ucraina, #parteneriat strategic SUA Romania, #extremism , #stiri Klaus Iohannis