PSD va da candidatul la CJ Timiș. Alin Nica reacționează: ”Un gest fără precedent, o umilire a liberalismului”

Luni, 25 Martie 2024, ora 14:42
2669 citiri
PSD va da candidatul la CJ Timiș. Alin Nica reacționează: ”Un gest fără precedent, o umilire a liberalismului”
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica FOTO Facebook/ Alin Nica

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacţionat, luni, după ce liderii coaliţiei de guvernare au decis ca PSD să dea candidatul la Consiliul Judeţean Timiş, iar PNL să dea candidatul la Primăria Timişoara, la alegerile locale din 9 iunie. Nica spune că speră ca Biroul Permanent Naţional al PNL să se opună acestei ”decizii abuzive”.

”Liderii coaliţiei PSD-PNL au decis astăzi să treacă peste voinţa liberalilor din Timiş şi să desemneze un candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş în persoana şefului PSD Timiş, Alfred Simonis.

În repetate rânduri am atras atenţia colegilor de la Bucureşti că fac o greşeală şi vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că intersele personale au fost deasupra intereselor Partidului Naţional Liberal”, a scris, luni, Alin Nica pe Facebook.

Liderul PNL Timiş a subliniat că Timişoara şi judeţul Timiş au fost şi vor rămâne de dreapta şi şi-a exprimat speranţa că BPN al PNL să se opună deciziei din coaliţie.

”Timişoara şi Timişul au fost şi vor rămâne de drepta, fără afinităţi socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: preşedintele României, Klaus Iohannis, a obţinut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidenţiale. PSD nu a reuşit vreodată să obţină la Primăria Timişoara un scor cu două cifre, de aceea preluarea ostilă a organizaţiei locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului şi a spiritului Timişoarei. Acest comportament al liderilor de la Bucureşti va fi sancţionat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiş. Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN să se opună acestei decizii abuzive şi să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru”, a mai scris Nica.

Potrivit deciziei coaliţiei de guvernare, de luni, în judeţul Timiş se va merge în alianţă la alegerile locale, astfel că PNL va da candidatul la Primăria Timişoara, iar PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean Timiş. Alin Nica, actual preşedinte al CJ Timiş din partea PNL îşi doreşte un al doilea mandat la conducerea CJ Timiş şi s-a opus vehement alianţei dintre PSD şi PNL în judeţul Timiş.

Din cauza acestein opoziţii, conducerea PNL ia în calcul schimbarea sa din funcţia de preşedinte al PNL Timiş.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#alegeri 2024, #alegeri locale 2024, #Alin Nica , #alegeri 2024