USR îi cere lui Ciolacu să-l trimită acasă pe Rafila: „Ce se întâmplă cu o idee bună în mâinile unui incompetent cu fumuri?”

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 15:28
2207 citiri
USR îi cere lui Ciolacu să-l trimită acasă pe Rafila: „Ce se întâmplă cu o idee bună în mâinile unui incompetent cu fumuri?”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila FOTO captură video Ministerul Sănătății

După şapte zile în care medicii şi farmaciştii au încercat să lămurească ce a vrut să scrie ministrul Sănătăţii în ordinul privind condiţiile în care se pot elibera antibiotice fără reţetă, Alexandru Rafila a ieşit să spună că a greşit „decretul”, au transmis reprezentanţii USR.

Aceştia îi solicită premierului Ciolacu să nu mai ţină la conducerea Ministerului Sănătăţii o persoană care şi-a dovedit de prea multe ori incompetenţa şi dezinteresul în ceea ce priveşte finanţarea Sănătăţii, buna funcţionare a spitalelor şi, în final, şansa la viaţă a pacienţilor.

„Ce se întâmplă cu o idee bună în mâinile unui incompetent cu fumuri? Se alege praful. După 7 zile de haos, Rafila a ieşit astăzi şi a spus că a greşit «decretul». Fiul şefului Securităţii din Arad, Rafila e obişnuit cu limbajul de pe vremea lui Ceauşescu. Ai greşit epoca, Rafila, şi România este blestemată să aibă la Ministerul Sănătăţii nu doar pe cel mai leneş ministru al Sănătăţii din istorie, ci şi pe cel mai incompetent! Cum a ajuns Rafila profesor în microbiologie, dacă a greşit un ordin care privea, pur teoretic, singurul domeniu unde ar trebui să priceapă ceva? Şi cine poate emite un «decret» să scăpăm de Rafila?”, a afirmat deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Înainte de publicarea ordinului de ministru ce avea să fie modificat după doar câteva zile, Alexandru Rafila a avut o singură consultare cu reprezentanţii farmaciştilor şi practicienilor, dar nu a ţinut cont de solicitările şi sugestiile acestora.

În plus, ministerul condus de Rafila a întârziat în a lua măsuri ferme împotriva antibiorezistenţei şi a abuzului de antibiotic, în condiţiile în care România se află pe locul trei la nivel european în ceea ce priveşte rezistenţa la antimicrobiene.

„Bacteriile multirezistente, infecţiile de care oamenii mor în spitale sunt şi consecinţa utilizării fără discernământ a antibioticelor. Sunt şi medici care prescriu «de siguranţă», sunt şi pacienţi convinşi că pentru orice răceală trebuie antibiotic. Rolul autorităţii medicale, al Ministerului, este de a interveni eficient şi credibil, nu cu bâlbe şi erori materiale. Sunt multe alte lucruri de făcut pentru limitarea antibiorezistenţei şi a infecţiilor asociate actului medical. Mult prea multe pentru un ministru care parcă a abandonat totul: spitale, vaccinare, investiţii, finanţare”, a precizat şi Adrian Wiener, deputat USR şi medic.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Alexandru Rafila, #antibiotice fara reteta, #greseala ordin, #opozitie usr , #Stiri Alexandru Rafila