Avertisment dur, studiu pe 250.000 de persoane: Consumul redus al acestor 6 alimente duce la boli de inimă si moarte prematură

Miercuri, 12 Iulie 2023, ora 02:24
14937 citiri
Avertisment dur, studiu pe 250.000 de persoane: Consumul redus al acestor 6 alimente duce la boli de inimă si moarte prematură
Consumul insuficient a 6 alimente cheie duce la boli de inimă FOTO: Health

OMS a tras un semnal de alarmă, prin faptul că 18 milioane de oameni au murit într-un an din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând 32% din toate decesele la nivel mondial. Acum, un nou studiu realizat pe aproximativ 250.000 de oameni de către Universitatea McMaster din Statele Unite, arată că un consum insuficient din 6 alimente cheie este asociat cu un risc crescut de boli de inimă și o mortalitate prematură ridicată.

Consumul de fructe, legume, leguminoase, nuci, pește și produse lactate cu grăsime integrală este cheia pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare (BCV), inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral, potrivit Daily Mail.

Studiul a mai constatat că o dietă sănătoasă poate fi realizată în diferite moduri, cum ar fi includerea unor cantități moderate de cereale integrale sau carne neprocesată.

Top cine mănâncă cel mai mult din lume. Surpriza la calorii România, peste Marea Britanie, Franța și Rusia. Dar SUA, Germania, Italia

Cercetătorii au numit lactatele integrale ca fiind unul dintre cele șase alimente care sunt „cheie” pentru reducerea riscului de atacuri de cord și accident vascular cerebral. Peștele, nucile, leguminoasele și legumele au fost, de asemenea, enumerate în urma unei analize majore care a implicat aproape 250.000 de persoane.

În ciuda faptului că a fost legată de cancer și probleme de inimă în ultimii ani, se spune că carnea roșie constituie o dietă sănătoasă atâta timp cât este consumată cu „moderație”.

Studiul, care a apărut în revista European Heart Journal pe 6 iulie 2023, subliniază importanța unei diete sănătoase, numită PURE, care conține trei până la patru porții săptămânale de leguminoase, șapte porții de nuci, două până la trei porții de pește și 14 porții de lactate bogate în grăsimi - inclusiv lapte, iaurt sau brânză.

Pot fi consumate și „cantități moderate” – sau o porție pe zi – de cereale integrale și carne neprocesată, au spus cercetătorii. Aceasta ar putea include o felie de pâine, o jumătate de cană de orez fiert, orz sau quinoa și aproximativ trei uncii (85 g) de carne roșie sau de pasăre gătită.

Autorul principal al studiului, dr. Andrew Mente, a spus: „Mâncărurile cu conținut scăzut de grăsimi au ocupat centrul atenției publicului, industriei alimentare și factorilor de decizie, cu etichetele nutriționale concentrate pe reducerea grăsimilor și grăsimilor saturate.

Avertizare urgentă a medicilor, speriați de creșterea cazurilor cu 195%: Nivel record atins de o boală

„Descoperirile noastre sugerează că prioritatea ar trebui să fie creșterea alimentelor de protecție, cum ar fi nucile, adesea evitate ca fiind prea dense de energie, peștele și lactatele, mai degrabă decât limitarea lactatelor, în special a grăsimilor integrale, la cantități foarte mici.

„Rezultatele noastre arată că până la două porții pe zi de lactate, în principal grăsimi întregi, pot fi incluse într-o dietă sănătoasă”. El a adăugat: „Acest lucru este în concordanță cu știința modernă a nutriției care arată că lactatele, în special grăsimile integrale, pot proteja împotriva hipertensiunii arteriale și a sindromului metabolic”.

Pe parcursul unei perioade medii de urmărire de 9,3 ani, s-au înregistrat 15.707 decese și 40.764 de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Cei cu cel mai sănătos scor în dietă de cinci sau mai mult au avut cu 30% mai puține șanse de a muri în timpul perioadei de studiu decât colegii care au reușit doar unul sau mai puțin. De asemenea, aceștia au avut cu 19, 18 și 14 la sută mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral, de a dezvolta boli cardiovasculare sau de a avea un atac de cord.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 18 milioane de oameni sunt uciși de această afecțiune în fiecare an, reprezentând peste 30% din toate decesele la nivel mondial. În Statele Unite, BCV contribuie la fiecare deces din cinci - sau aproximativ 697.000 - în fiecare an.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#alimente baza, #alimente sanatoase, #risc boli inima, #risc boli cardiovasculare, #alimente bune sanatate, #dieta sanatoasa , #stiri externe