ANPC a amendat un mall din Capitală. Ce nereguli au descoperit comisarii

Joi, 21 Septembrie 2023, ora 11:50
7297 citiri
ANPC a amendat un mall din Capitală. Ce nereguli au descoperit comisarii
Printre neregulile constate de ANPC s-au numărat folosirea unor ustensile de gătire neconforme FOTO ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de 70.000 de lei unor operatori economici din Mall Veranda şi au propus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru mai mulți operatori economici, conform Agerpres.

În data de 20 septembrie, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat 18 acţiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în domeniu, la societăţile comerciale aflate în Mall Veranda din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în urma verificărilor, au fost aplicate, până în acest moment, amenzi contravenţionale în valoare de 70.000 lei. Controlul este încă în curs pentru 13 operatori economici.

"De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de peste 10.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 8 operatori economici (7 unităţi şi un culoar de aprovizionare), propunerea închiderii temporare pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru un operator economic", se precizează în comunicat.

Operatorii economic sancţionaţi au fost Mesopotamia, Gourmet (în acest caz a fost decisă oprirea temporară a prestării serviciilor), Cartofisserie, Coffee Ted's, Burger King (amenzi contravenţionale în valoare de 20.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor), Veranda Kbor (amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor pe culoarul de aprovizionare), Carrefour România (amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei), Nuvola BY Diana (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme), Panda Grill Express (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme, oprirea temporară a prestării de sedrvicii), Zoomserie (amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi propunere de închidere temporară a unităţii, pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni), Cmmx Cinema Company SRL (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme), Vietfood SRL (amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii), SC Sushi Univers SRL (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii), Noodle Pack SRL (oprirea temporară a prestării de servicii), Royal Boba Cream SRL (oprirea temporară a prestării de servicii) şi Nedelya.

Printre neregulile constate de ANPC s-au numărat folosirea unor ustensile de gătire neconforme, folosirea unor produse etichetate cu data greşită, nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produsele alimentare, depozitarea băuturilor răcoritoare în proximitatea soluţiilor pentru curăţenie, lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională în lista meniu, folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor depozitate la temperaturi de 29-30 grade, nefiind respectată temperatura de păstrare şi depozitare recomandată de producător, folosirea unor spaţii de depozitare frigorifice cu acumulări masive de gheaţă şi murdărie şi utilizarea unor sosuri cu data limită de consum depăşită.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#amenda ANPC, #control ANPC, #amenda mall, #mall Bucuresti , #ANPC