Protest PDL in Parlament, fata de scumpirea mancarii de cand guverneaza USL (Video)

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 14:00
3099 citiri
Protest PDL in Parlament, fata de scumpirea mancarii de cand guverneaza USL (Video)
Foto: B1 TV

Deputatul PDL Andreea Paul a venit, marti, in plenul Camerei, cu doua cosuri cu alimente, pentru a arata ca preturile acestora s-au majorat sub guvernarea USL, demersul ei fiind tratat intr-un registru ironic de presedintele de sedinta, Viorel Hrebenciuc, care a intrebat-o: "V-ati usurat, doamna?".

Marti, inainte de sedinta de plen a Camerei, mai multi democrat-liberali, coorodnati de liderul de grup Mircea Toader, au instalat pe holul Camerei Deputatilor un banner de 9 metri patrati pe care era inscriptionata piramida alimentara si procentele cu care s-au majorat produsele alimentare sub guvernarea USL.

"Mancam mai scump sub guvernarea USL. Niciun leu in plus la salariul mediu net al romanilor sub USL", era mesajul inscriptionat pe bannerul pe care Mircea Toader si doi democrat-liberali s-au staduit sa il monteze nu mai putin de 25 de minute.

Dupa amplasarea bannerului a venit pe hol deputatul PDL Andreea Paul, care a tinut in fata camerelor de luat vederi o miniconferinta de presa pe subiectul majorarii preturilor la produsele alimentare.

"Dupa 11 luni de guvernare USL, romanii nu au primit niciun leu in plus la salariul mediu pe economie. Banii pe care ii primesc in buzunar in medie pe luna sunt de 1553 lei, identic cu salariul mediu net din luna aprilie 2012, ultima luna de guvernare a PDL", a spus Andreea Paul pe hol.

Ea a venit si cu doua cosuri de alimente pe care erau insciptionate majorarile de pret, pe care le-a dus in sala de plen, la prezidiu.

Andreea Paul a luat cuvantul si in debutul sedintei de plen, acuzand, pe un ton ridicat, faptul ca preturile s-au majorat foarte mult, cresterile fiind de 12% pentru lactate, legume - 40%, fructe - 5%, grau si paine - 40%, cartof - 82%.

Presedintele de sedinta, democrat-liberalul Viorel Hrebenciuc, a tratat in mod ironic demersul democrat-liberalilor si pe cel al Andreei Paul, el intreband-o pe aceasta, dupa ce a luat cuvantul de la tribuna Camerei Deputatilor: "V-ati usurat, doamna?".

Totodata, Hrebenciuc l-a ironizat si pe viceliderul de grup PDL Gheorghe Tinel, pe care l-a intrebat, dupa ce acesta intervenise in apararea Andreei Paul: "V-ati linistit?".

Ulterior, pe pagina sa de Facebook, Andreea Paul a reactionat la ironiile lui Hrebenciuc. "Nu stiam ca Parlamentul este locul unde venim 'sa ne usuram'. Stiam ca Hrebenciuc nu cunoaste economie si nu aveam pretentia sa-mi raspunda cu argumente, dar aveam pretentia sa aiba elementarul bun simt. Nu-l are si se comporta grobian in plenul Parlamentului cu opozitia", a scris deputatul PDL.

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Andreea Paul protest Parlament, #Andreea Paul Vass Hrebenciuc protest , #stiri Andreea Paul