Britanicii dezvăluie un eșec major pentru armata lui Putin: În mod rușinos rușii apelează la o armă sovietică VIDEO

Marti, 21 Noiembrie 2023, ora 00:30
6127 citiri
Britanicii dezvăluie un eșec major pentru armata lui Putin: În mod rușinos rușii apelează la o armă sovietică VIDEO
Armata rusă apelează la arme din epoca sovietică FOTO: Newsweek

Războiul provocat de Rusia în Ucraina acum mai mult de 630 de zile a demonstrat insuccesul clar al armatei roșii, dar cu toate astea Vladimir Putin continuă conflictul sângeros. Acum, un alt eșec major al trupelor Moscovei este dezvăluit de britanici: supravegherea aeriană a dat greș și în consecință conducerea militară ia în calcul apelarea la aeronava M-55 din epoca sovietică, construită în urmă cu 35 de ani.

Forțele ruse iau în considerare reintroducerea unui avion din era sovietică pe fondul recentelor eșecuri de supraveghere, denumit Myasishchev M-55 în Rusia și botezat M-55 Mystic-B de către Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), potrivit Newsweek.

Actualizarea privind această evoluție a venit de la Ministerul Apărării al Regatului Unit, care postează actualizări periodice despre războiul Rusia-Ucraina care a început în februarie 2022.

Bomba care ticăie în cabinetul lui Putin: Marii oligarhi îl avertizează pe liderul de la Kremlin că se joacă cu focul

În postarea de duminică, 19 noiembrie 2023, pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, ministerul a raportat că „Rusia ia probabil în considerare" reintroducerea unei aeronave de recunoaștere la mare altitudine dezvoltată pentru prima dată de Uniunea Sovietică în anul 1988, ca răspuns la ambarcațiunile americane similare.

„Rusia se gândește probabil să readucă în serviciu aeronava de recunoaștere la mare altitudine M-55 MYSTIC B din era sovietică”, se arată în postarea ministerului. „Având un plafon de operare de peste 70.000 de picioare (peste 20.000 de metri), aeronava a fost folosită recent ca platformă de cercetare în științele pământului. Cu toate acestea, a fost observată că are o structură militară de recunoaștere, dezvoltată pentru sprijin pentru avioanele de luptă rusești”.

„Un defect critic în strategia rusă de achiziții a fost eșecul acesteia de a stabili o capacitate adecvată de informații, supraveghere, achiziție și recunoaștere a țintelor (ISTAR)”, a continuat Ministerul Apărării al Regatului Unit în postarea sa. „Acest lucru este esențial pentru urmărirea în timp real și precisă a țintelor de către forțele aeriene, maritime și terestre”.

Un pericol real care poate distruge Statele Unite: Ar ucide 300 de milioane de americani VIDEO

Deși neconfirmat în acest moment, ministerul a estimat că există o „posibilitate reală” ca avionul M-55 să fie desfășurat pe linia frontului în Ucraina pentru a îmbunătăți capacitățile de recunoaștere ale Rusiei în acest conflict prelungit. Altitudinea mare a aeronavei i-ar permite să opereze „la o rază de distanță considerabilă”, iar ministerul a adăugat că „este aproape sigur că aeronava va efectua misiuni împotriva Ucrainei din siguranța relativă a spațiului aerian rusesc”.

Sâmbătă, actualizarea ministerului a remarcat că nici forțele ruse, nici cele ucrainene nu au realizat câștiguri substanțiale în zonele în care luptele sunt cele mai concentrate, iar din cauza iernii care vine, este puțin probabil ca această dinamică să se schimbe mult în curând.

„Niciuna dintre părți nu a realizat progrese substanțiale în niciunul dintre aceste domenii”, a scris ministerul pe X. „Rusia continuă să sufere pierderi deosebit de mari în jurul orașului Avdiivka. Pe măsură ce vremea mai rece de iarnă se instalează în estul Ucrainei, există puține perspective imediate de schimbări majore, în prima linie”.

Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
#armata rusa, #armata Rusia, #razboi Ucraina, #arme sovietice, #avion recunoastere, #avion rusesc, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina