Amenințările lui Putin de expansiune cresc în Europa: O țară NATO din flancul estic avertizată de 21 de ori de Rusia VIDEO

Sambata, 05 August 2023, ora 05:40
5724 citiri
Amenințările lui Putin de expansiune cresc în Europa: O țară NATO din flancul estic avertizată de 21 de ori de Rusia VIDEO
Ben Wallace atrage atenția asupra avioanelor rusești din preajma Estoniei FOTO: Yahoo

Dacă războiul provocat în Ucraina de către liderul de la Kremlin acum mai mult de 17 luni este încă departe de sfârșit, iată că vin semnale îngrijorătoare despre amenințările de expansiune ale lui Putin din Europa. Astfel, o țară NATO din flancul estic, Estonia, a fost ținta unor repetate zboruri ale avioanelor Rusiei din preajma spațiului său aerian. Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie staționate în Estonia într-o misiune NATO au interceptat de 21 de ori aeronavele rusești lângă spațiul aerian al statului baltic, în mai puțin de o lună.

Royal Air Force (RAF) a transmis un puternic mesaj de unitate președintelui rus Vladimir Putin prin interceptarea a zeci de avioane rusești în timpul conducerii unei misiuni de poliție aeriană a NATO în Estonia, a declarat Ben Wallace, potrivit Yahoo News.

Secretarul Apărării al Marii Britanii a lăudat succesul RAF, subliniind angajamentul neclintit al Regatului Unit și al aliaților săi în protejarea spațiului aerian european și împotriva oricărei potențiale amenințări la frontierele lor.

Putin infiltrează un cal troian într-o țară NATO, lângă România: 50 de ani va fi dependentă de Rusia

Declarațiile sale vin în timp ce personalul RAF s-a întors în Marea Britanie, după ce a condus misiunea de poliție aeriană în Europa de Est timp de patru luni, timp în care piloții au interceptat 50 de avioane rusești și au zburat peste 500 de ore.

Membrii aripii aeriene Expeditionary 140 (140 EAW) au fost dislocați la baza aeriană Amari din Estonia de la începutul lunii martie 2023, împreună cu o escadrilă de avioane de luptă RAF Typhoon, pentru a efectua interceptări cu alertă de reacție rapidă (QRA) a aeronavelor rusești care tranzitează în apropierea spațiului aerian NATO.

Cea mai tare afacere din SUA: Trucul câștigurilor de miliarde de dolari cu ajutorul rublelor rusești

Desfășurarea, numită Op Azotize, a început cu piloții RAF care zburau în misiuni alături de Forțele Aeriene Germane – în timpul cărora a avut loc prima interceptare aeriană comună între aliații NATO, în timp ce avioanele Typhoons britanice și germane au urmărit o aeronavă rusă de realimentare aer-aer și aeronave de transport.

Ben Wallace a spus: „Sute de piloți și personal RAF au petrecut luni de zile departe de familiile lor, lucrând non-stop alături de aliații noștri pentru a menține în siguranță cerul Europei.

„Conducerea de succes a Marii Britanii a misiunii de poliție aeriană a NATO în Estonia, care a rezultat în interceptarea a zeci de avioane rusești de către RAF, trimite un mesaj puternic lui Putin că suntem uniți cu aliații noștri împotriva oricărei amenințări la frontierele noastre.”

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#avioane rusesti Marea Baltica, #avioane Rusia spatiu baltic, #Estonia NATO, #Putin amenintari, #Rusia amenintari reactie NATO , #Rusia