Un pasager a deschis ușa avionului înainte de decolare, activând toboganul de evacuare: ”Întregul avion era în haos!” FOTO

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 11:52
3545 citiri
Un pasager a deschis ușa avionului înainte de decolare, activând toboganul de evacuare: ”Întregul avion era în haos!” FOTO
Bărbatul care a deschis ușa avionului FOTO Facebook/ Ananya Tiangtae

Un turist canadian a deschis uşa de urgenţă a unui avion Airbus 320 al companiei Thai Airways care se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Chiang Mai cu destinaţia Bangkok, capitala Thailandei, relatează Reuters şi CNN.

Deschiderea uşei de urgenţă a provocat activarea toboganului gonflabil, iar aeronava nu a mai putut decola, a declarat directorul aeroportului din Chiang Mai, Ronnakorn Chalermsaenyakorn. Incidentul a avut loc joi noaptea târziu.

"Întregul avion era în haos", a povestit pe Facebook Ananya Tiangtae, care se afla în avion. "Ce se întâmpla dacă eram la 30.000 de metri deasupra nivelului mării? Ce s-ar fi întâmplat?" s-a întrebat pasagera.

Avionul s-a întors la terminal şi pasagerii au debarcat, iar tehnicienii au efectuat inspecţii de siguranţă. Întreruperea a afectat peste o duzină de alte zboruri de pe aeroport, a precizat Ronnakorn. Opt aeronave au fost nevoite să se învârtă în aer înainte de a fi autorizate să aterizeze. În total, 2.295 de pasageri au fost afectaţi de întârzieri, a precizat Ronnakorn.

După inspecţie, aeronava a fost autorizată să plece, toţi pasagerii şi echipajul fiind în siguranţă, a precizat Thai Airways.

Pasagerul a fost văzut mai târziu în custodie la o secţie de poliţie locală, potrivit postului local de televiziune ThaiPBS, care l-a identificat pe turistul de sex masculin ca fiind canadian. "El a recunoscut că a deschis uşa, motivul fiind că veneau oameni după el... după comportamentul său, este probabil să fi avut halucinaţii", a declarat avocatul pasagerului, Jirawat Yarnkiatpakdee, pentru ThaiPBS.

Colonelul de poliţie din Chiang Mai, Manuschai In-thuean, ofiţerul însărcinat cu acest caz, a declarat pentru CNN că l-au arestat la faţa locului pe Wong Sai Heung, un cetăţean canadian în vârstă de 40 de ani. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat chiar la pedeapsa cu moartea şi o amendă de 600.000-800.000 de baht (16.700-22.300 de dolari), deşi trebuie remarcat faptul că Thailanda nu a mai executat un deţinut din 2018.

Poliţia a declarat că nu cunoaşte motivul pentru care suspectul a deschis uşa, dar a precizat că acesta părea stresat şi era dificil de comunicat cu el. "L-am trimis la Spitalul de Psihiatrie Suan Prung pentru o evaluare", a declarat Manuchai.

Poliţia a declarat pentru CNN că i-a pus la dispoziţie suspectului un avocat şi un translator în timpul interogatoriilor, aşa cum prevede legea, şi continuă să investigheze incidentul.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#avion, #usa deschisa, #pasager, #evacuare , #stiri internationale