Noua tactică de atac a lui Putin: Strategia ascunsă a Rusiei de a surprinde Ucraina VIDEO

Sambata, 18 Februarie 2023, ora 00:55
5612 citiri
Noua tactică de atac a lui Putin: Strategia ascunsă a Rusiei de a surprinde Ucraina VIDEO
Rusia folosește baloane de mare altitudine pentru derutarea apărării antiaeriene a Ucrainei FOTO: Independent

Strategia și obiectivele inițiale ale lui Putin din Ucraina au eșuat lamentabil, după ce forțele armate ale Kievului au recuperat aproape jumătate din teritoriile ocupate de trupele Moscovei. Acum, noua tactică pusă în practică de Rusia este folosirea unor baloane de mare altitudine, care să deruteze apărarea aeriană ucraineană înaintea unei ofensive cu rachete.

Astfel, în ultimele zile, Ucraina a doborât 6 baloane rusești de spionaj, dintre care două dintre ele chiar în apropierea Kievului, potrivit Independent.

Misiunea lor, suspectează Ucraina, este de a aduna informații – și de a împiedica apărarea și avioanele de război ucrainene înaintea unei ofensive aeriene de temut. Baloanele rusești s-au mișcat încet pe cerul albastru într-o zi de iarnă liniștită și însorită, când rachetele ucrainene au intrat brusc în acțiune și le-au lovit.

Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin

Cele două baloane albe deasupra unui sat de lângă Kiev se numără printre cele șase pe care armata ucraineană spune că le-a doborât în ultimele zile, pe fondul creșterii semnificative a activității aeriene ruse.

Aceste acțiuni vin în momentul în care apar rapoarte conform cărora Kremlinul adună avioane de război peste graniță, pe măsură ce se apropie prima aniversare a războiului. Baloanele sunt cele mai recente mișcări dintr-un val de încercări ale Rusiei de a aduna informații și de a epuiza apărarea antiaeriană ucraineană și de a împiedica utilizarea avioanelor de război.

Unele dintre baloane, potrivit oficialilor militari, au capacitatea de filmare, precum și reflectoare pentru a devia undele radio pentru a „dezorienta” rachetele care folosesc radarul pentru a găsi ținte. Rusia a folosit reflectoare pentru a încerca să protejeze bunuri valoroase precum Podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, dar nu se știe că ele au fost folosite anterior.

Un alt scop al lansării baloanelor este localizarea sistemelor de apărare aeriană ucraineană care pot fi ulterior atacate, spun oficialii de la Kiev. De asemenea, au scopul de a determina Ucraina să-și epuizeze stocurile de rachete antiaeriene și muniție înainte de atacurile aeriene.

Orașul european aflat la 150 de metri de Rusia: Locul unde 97% din locuitori vorbesc rusa, amenințat de Putin VIDEO

Oficialii ucraineni și unii experți de securitate occidentali au raportat că un număr mare de avioane rusești sosesc la bazele din apropierea Ucrainei în posibile pregătiri pentru o ofensivă de amploare viitoare.

Vorbind la o reuniune a NATO la Bruxelles la începutul acestei săptămâni, secretarul american al apărării Lloyd Austin nu era sigur dacă Kremlinul plănuia un „atac aerian masiv”. El a adăugat, totuși, că „Rusia are un număr substanțial de aeronave în inventar și multe capacități rămase” și „trebuie să facem tot ce putem” pentru a grăbi apărarea antiaeriană în Ucraina.

Baloanele care zboară la mare altitudine, pe curenții de aer, pot fi dificil de detectat pentru sistemele radar care sunt în general concepute pentru urmărirea obiectelor aeriene care se mișcă rapid, cum ar fi avioanele de război și rachetele.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Ucraina ar trebui să folosească pachetul de ajutor american ca și cum ar fi ultimul pe care îl va primi. „Nu se știe cine va fi în funcție în ianuarie”
Ucraina ar trebui să folosească pachetul de ajutor american ca și cum ar fi ultimul pe care îl va primi. „Nu se știe cine va fi în funcție în ianuarie”
Analiștii militari spun că Ucraina ar trebui să folosească cu prudență cel mai recent pachet de ajutor american de 61 de miliarde de dolari, ca și cum ar fi ultimul pe care țara l-ar primi,...
#baloane spion, #Rusia razboi, #Ucraina razboi, #baloane aer cald spionaj, #strategie razboi Moscova, #strategie rusia ucraina , #Razboi Ucraina