Cum au ajuns mai mulți clienți ai unui club din Centrul Vechi al Capitalei să achite note de plată chiar și de zece ori mai mari

Joi, 19 Octombrie 2023, ora 04:00
8556 citiri
Cum au ajuns mai mulți clienți ai unui club din Centrul Vechi al Capitalei să achite note de plată chiar și de zece ori mai mari
Mai mulți petrecăreți din Centrul Vechi au plătit și de zece ori nota de plată făcând toți aceeași greșeală FOTO / Ziare.com

Mai mulți clienți care au petrecut într-un club din Centrul Vechi al Capitalei s-au trezit că au plătit sume colosale, chiar și de o sută de ori mai mult, pentru o consumație banală, de câteva zeci sau sute de lei. Oamenii au făcut aceeași greșeală.

Au plătit cu cardul, spre dimineață, fără să mai fie atenți la suma tastată de barman pe POS. Cel mai păgubit a fost un bărbat care, pentru o consumație de 85 de lei, a ajuns să plătească 8500 de lei. Abia când au primit mesaj de la bancă și au văzut ce bacșiș generos au lăsat fără voia lor, au sesizat poliția.

Barmanul descurcăreț a fost prins și trimis în judecată sub acuzația de înșelăciune în formă continuată, dosarul său aflându-se în faza de cameră preliminară la Judecătoria Sector 3 București.

Potrivit rechizitoriului, șase clienți au fost identificați ca păgubiți de angajatul clubului respectiv. În actul de sesizare se arată că ”în exercitarea atribuţiilor de barman în cadrul clubului … Sector 3 Bucureşti, în perioada 03.06.2019 – 07.09.2019, a indus în eroare mai multe persoane vătămate, cu privire la valoarea băuturilor comandate, tastând pe aparatul POS, cu ocazia plăților realizate prin intermediul cardurilor, sume mai mari decât valoarea reală a produselor comandate, cauzând un prejudiciu total în cuantum de 34.595 lei, sumă nejustificată care a intrat în conturile societății”.

Pur și simplu barmanul tasta în plus un zero sau două, după caz, la valoarea reală a consumației respectivilor clienți. Dacă omul avea de plătit 140 de lei, din cont îi dispăreau 1400 de lei.

- la data de 03.06.2019, un client care trebuia să plătească în total 350 de lei pentru consumația făcută a ajuns să plătească de zece ori mai mult. Barmanul a tastat pe aparatul POS cu ocazia plăţilor realizate prin intermediul cardului sume mai mari, în total 3500 lei, cauzându-i acesteia un prejudiciu în valoare de 3150 lei, reprezentând diferenţa faţă de valoarea reală.

În aceeași dimineață, un alt client care avea de plată 300 de lei a plătit în final 3000 de lei prin același mecanism, încă un zero tastat pe POS de către barman.

A doua zi, pe 04.06.2019, în jurul orei 05.30, un client care consumase de 150 lei a plătit în final 3000 de lei.

La data de 09.06.2019 un alt client care avea de achitat 720 de lei pentru consumația făcută în noaptea respectivă a plătit în final 5300 de lei.

Situația s-a repetat și în data de 11 iunie 2019, în cazul unui al șaselea client identificat, probabil cel mai mult păgubit. Omul a mers să achite nota de plată în jurul orei 02.00. Consumase de 85 de lei, doar că barmanul a tastat în plus încă două zerouri astfel că respectivul client a plătit în plus 8415 lei.

Un alt client care consumase băuturi în valoare de 1400 de lei a ajuns să plătească 14.000 de lei prin același mod de operare al barmanului.

Cei șase clienți s-au constituit părți civile în dosar și așteaptă ca tânărul barman să fie condamnat și obligat de instanță să achite prejudiciul.

Atac cu cuțitul în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost înjunghiată de un bărbat de 74 de ani
Atac cu cuțitul în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost înjunghiată de un bărbat de 74 de ani
O femeie a scăpat cu viață după ce a fost victima unui atac cu un cuţit în Centrul Vechi al Capitalei. Un bărbat, în vârstă de 74 de ani, a fost agresorul, victima reuşind să scape...
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
#Bar, #restaurante, #barman, #nota plata, #Centrul Vechi Bucuresti , #stiri sociale